Anlaşmalı boşandıktan sonra tazminat davası açılabilir mi?

İçindekiler:

  1. Anlaşmalı boşandıktan sonra tazminat davası açılabilir mi?
  2. Anlaşmalı boşandıktan sonra dava açılır mı?
  3. Anlaşmalı boşanmada tazminat olur mu?
  4. Tazminat borcu ödenmezse ne olur?
  5. Boşandıktan sonra tekrar tazminat davası açılabilir mi?
  6. Anlaşmalı boşanma tek taraflı açılır mı?
  7. Maddi tazminat ödenmezse ne olur?
  8. Anlaşmalı boşanmadan sonra zina davası açılır mı?
  9. Anlaşmalı boşanmada Mahkemeden sonra ne olur?
  10. Boşandıktan sonra çocuk için nafaka davası açılabilir mi?
  11. Boşanan kadın tazminat alabilir mi?

Anlaşmalı boşandıktan sonra tazminat davası açılabilir mi?

Boşanma kararı tarafların anlaşmalarına dayandığına göre, davacının boşanmadan sonra, boşanma sebebiyle artık manevi tazminat talep etmesi mümkün değildir. ... Bu itibarla anlaşmalı boşanmadan sonra artık boşanma sebebiyle tazminat istenemez. Bu bakımdan dava reddedilmelidir.

Anlaşmalı boşandıktan sonra dava açılır mı?

Esasen eşlerin malvarlıkları boşanmanın mali sonuçları arasında sayılmamıştır. ... Bu durumda eğer protokolde malların paylaşımına ilişkin bir düzenlemeye yer verilmemişse anlaşmalı boşanma gerçekleştikten sonra eşler birbirlerine karşı mal paylaşımı davası açabileceklerdir.

Anlaşmalı boşanmada tazminat olur mu?

Yargıtay Hukuk Genel Kurulu'nun E: 2017/2-30/512 kararında açıkça anlaşmalı boşanma davasının kesinleşmesinden sonra tarafların maddi veya manevi tazminat talebinde bulunamayacağı belirtilmiştir. “Anlaşmalı boşanmadan sonra artık boşanma sebebiyle (TMK md. 174/1,2) maddi ve manevi tazminat istenemez.

Tazminat borcu ödenmezse ne olur?

Boşanmaya İlişkin Tazminat Ödenmezse Ne Olur? Davalı taraf tazminat ödemesini süresinde yapmaması halinde davacı eş tarafından icra dairesine başvurularak icra takibi başlatabilir. Bu durumda avukat masrafları, İcra Dairesi masrafları, haciz ve satış giderleri gibi ekstra giderlerin tamamı davalı tarafa yükletilir.

Boşandıktan sonra tekrar tazminat davası açılabilir mi?

Boşanma davasının en önemli konularından biri olan tazminat boşanmanın mali sonuçlarını oluşturmaktadır. Boşanma davası sonlandıktan sonra yalnızca tazminata hükmedilmesi için ayrı bir dava açılabilir. Tazminata hükmedilmesi için evliliğin boşanma dışında başka bir sebeple sonlanmaması gerekmektedir.

Anlaşmalı boşanma tek taraflı açılır mı?

Anlaşmalı boşanma davası tek taraflı açılabilir mi? Her iki eş boşanma ve boşanmaya bağlı unsurlarsa mutabık ve düzenlenen protokol maddelerini kabul ediyor ise davayı eşlerden birisi açacaktır. Her iki eş davacı konumunda olamayacak, taraflardan birisi dava açacaktır.

Maddi tazminat ödenmezse ne olur?

Boşanmaya İlişkin Tazminat Ödenmezse Ne Olur? Davalı taraf tazminat ödemesini süresinde yapmaması halinde davacı eş tarafından icra dairesine başvurularak icra takibi başlatabilir. Bu durumda avukat masrafları, İcra Dairesi masrafları, haciz ve satış giderleri gibi ekstra giderlerin tamamı davalı tarafa yükletilir.

Anlaşmalı boşanmadan sonra zina davası açılır mı?

Anlaşmalı Boşanmadan Sonra Zina Davası Açılır Mı? Anlaşmalı boşanmadan sonra kişi aldatıldığını öğrenir ise karar kesinleşene kadar karara itiraz edebilir. ... Ancak anlaşmalı boşanma kararının kesinleşmesi sonrasında zina iddiasıyla boşanma davası yeniden açamayacaktır.

Anlaşmalı boşanmada Mahkemeden sonra ne olur?

Öncelikle mahkeme kısa kararı verecek; kısa karar sonrası gerekçeli olarak boşanma kararını yazacaktır. Gerekçeli kararın, mahkeme tarafından verilen karardan sonra bir aylık yasal süre içerisinde yazılması zorunluluğu bulunmaktadır.

Boşandıktan sonra çocuk için nafaka davası açılabilir mi?

Anlaşmalı boşanma davasında, iştirak nafakası talep etmeyen eş, çocuk adına sonradan nafakanın bağlanması için açabilecektir. Sonuçta bu nafaka, çocuğun menfaatine yönelik bir türüdür.

Boşanan kadın tazminat alabilir mi?

Türk Medeni Kanunu'nda belirtilen şartların oluşması dâhilinde tarafların birbirinden tazminat talep etme hakları bulunmaktadır. ... “Mevcut durumda veya beklenen menfaatleri boşanma yüzünden zedelenmiş olan daha az kusurlu veya kusursuz taraf, kusurlu taraftan uygun bir maddî tazminat isteğinde bulunabilir.