Kıkırdak Deldirdikten sonra şişmesi normal mi?

İçindekiler:

  1. Kıkırdak Deldirdikten sonra şişmesi normal mi?
  2. Kulak kıkırdak Deldirdikten sonra ağrısı nasıl geçer?
  3. Deldirdikten sonra kulak şişer mi?
  4. Kulak Deldirdikten sonra ne kadar beklemeli?
  5. Kulak etrafı şişmesi neden olur?

Kıkırdak Deldirdikten sonra şişmesi normal mi?

Deldirme işleminden kısa bir süre sonra, biraz morarma, kızarıklık veya şişme görülmesi olağan dışı değildir. Aynı zaman da delik çevresinde şişmiş bir yumru oluşabilmektedir.

Kulak kıkırdak Deldirdikten sonra ağrısı nasıl geçer?

Kulağınızı deldirdikten sonra antibiyotik ya da ispirto içeren kremler kullanabilirsiniz. Delinen alanların bu sayede enfeksiyon kapma riski de ortadan kalkacaktır. Kremi bir pamuk yardımı ile kulağınıza nazikçe sürmeniz gerekir. Krem uyguladığınızda iyileşme hızını da iki katına çıkarabilirsiniz.

Deldirdikten sonra kulak şişer mi?

Kulağın kıkırdak bölgesi doğal yapısından dolayı delme işlemi sonrası iyileşme sürecinde biraz daha dikkat gerektirir. Kulak memesine göre kıkırdak bölgesi daha geç iyileşir ( 3 Ay). Kıkırdak bölgesinde delme işleminde şişme ve kızarıklık çok daha çabuk oluşu ve bu normaldir.

Kulak Deldirdikten sonra ne kadar beklemeli?

Küpelerinizi en az 6 hafta takılı bırakın. Şayet kıkırdak küpesi ise 12 hafta kalmalıdır. Bu süre sonrasında istediğiz ağı olmayan küpeleri kullanabilirsiniz. 5 ay boyunca ( Kıkırdak bölgesi 12 ay) kısa arkalı küpeler kullanınız .

Kulak etrafı şişmesi neden olur?

Özellikle enfeksiyon haricinde alerjik hastalıklar, travma ve cilt hastalıkları da kulak memesi iltihabına neden olmaktadır. Kulak memesi iltihabı yaşandığında mutlaka uzman bir doktora gitmek gerekir. Kulak memesi iltihabı nedeni ile şişlik ortaya çıkabilir.