Merkezi sistem döküm petek havası nasıl alınır?

İçindekiler:

  1. Merkezi sistem döküm petek havası nasıl alınır?
  2. Hava alma purjörü bulunmayan bir peteğin havasını nasıl alırız?
  3. Kalorifer peteği hava nasıl alınır?
  4. Kalorifer peteği ısınmıyor neden olabilir?
  5. Kombi açıkken petekler neden ısınmaz?

Merkezi sistem döküm petek havası nasıl alınır?

Peteklerde oluşan havayı almak için öncelikle bir adet “purjör anahtarı” veya “düz tornavida” bulmanız gerekir. Peteğin üst tarafında bulunan purjör tapasını, purjör anahtarı veya düz tornavida ile saat yönünün tersine çevirip, sıcak su gelene kadar içeride bulunan havayı boşaltın.

Hava alma purjörü bulunmayan bir peteğin havasını nasıl alırız?

Bu tür durumlarda özel purjör tapaları satın alarak eski tapayı söküp yeni tapayı takabilirsiniz. Sonrasında ise radyatörden üst vanayı kapatarak petek havasını alabilirsiniz. Ancak, yeni tapalardan bulamaz iseniz bu defa üst vanadan peteğin havasını almanız gerekecektir.

Kalorifer peteği hava nasıl alınır?

Purjör anahtarınız yoksa düz tornavida ile peteğin havasını alabiliriz. Peteklerin üst solunda veya üst sağ köşesinde hava alma purjör tapası olur. Buradan sol tarafa doğru gevşetilir. Petek içinde hava varsa zaten ses yaparak dışarı atmaya başlar.

Kalorifer peteği ısınmıyor neden olabilir?

Kalorifer peteklerinin ısınmamasının birkaç farklı nedeni olabilir. Petekler ısınmıyorsa; kombi pompasının yetersiz gelmesi, tesisat borularının ters bağlanmış olması, peteklerde hava olması, petek içinde tıkanıklık olması veya tesisat borularında tıkanıklık olması gibi sorunlardan kaynaklanır.

Kombi açıkken petekler neden ısınmaz?

Siz kombi çalışıyor petekler ısınmıyor sanırsınız ancak suyun dolaşımı durmuştur bu yüzden petekler ısınmaz. Kombi filtresinin çıkarılıp temizlenmesi gerekmektedir. ... Su tahliye musluğu yoksa herhangi bir peteğin alt kısmında bulunan pürjör vanasını açarak suyu boşaltabilirsiniz.