Anne sütü reflü yapar mı?

İçindekiler:

  1. Anne sütü reflü yapar mı?
  2. Bebeklerde reflü teşhisi nasıl konur?
  3. Bebeklerde reflüye hangi bölüm bakar?
  4. Reflü olan bebeklerde iştahsızlık yapar mı?

Anne sütü reflü yapar mı?

Anne sütü ile beslenen bebeklerde reflü daha az görülür. Bebeğin inek sütüne alerjisi olup olmadığı belirlenmelidir. Eğer varsa inek sütünden uzak durulmalıdır. Her hastalıkta olduğu gibi sigara da reflünün baş düşmanlarından bir tanesidir.

Bebeklerde reflü teşhisi nasıl konur?

Bebeklerde görülen geçici reflüler için tanısal bir teste ihtiyaç yoktur. Öykü ve bebeğin muayenesi ile kolaylıkla tanı koyulur. Gastroözofageal reflü hastalığının teşhisinde ise en güvenilir yöntem asit ölçümü olarak bilinen 24 saatlik pH-metre/impedans analizidir. Teşhis için endoskopik muayene de yardımcıdır.

Bebeklerde reflüye hangi bölüm bakar?

24 aylıktan büyük bebeklerde reflü belirtileri olması nadir bir durumdur ve altta yatan bir probleme bağlı olarak geçmeyebilir. Böyle bir durumda ailenin çocuk doktoruna başvurmasında yarar vardır. Reflünün 24 ay ve üzeri bebeklerde görülmesi gastroözefahial reflü hastalığı (GÖRH) adı verilen bir nedene bağlı olabilir.

Reflü olan bebeklerde iştahsızlık yapar mı?

Bebeğin tartı alımı duraklamışsa, kilo kaybı varsa patolojik reflü olabilir; bu mutlaka araştırılmalıdır. Reflü bebeklerde pek çok probleme yol açmakta ve farklı hastalıklara da zemin hazırlayabilmektedir. Kilo kaybı ve gelişme geriliğine neden olur. Yemek borusundaki tahrişe bağlı olarak ağrı ve iştahsızlığa yol açar.