Norveç vize nasıl alınır?

İçindekiler:

  1. Norveç vize nasıl alınır?
  2. Norveç vize gerekli mi?
  3. Norveç D tipi vize nedir?
  4. Norveç hangi ülkelerden vize istemiyor?
  5. Norveç pasaportu kaç ülkede geçerli?

Norveç vize nasıl alınır?

Norveç vize başvurusu yapabilmek için öncelikle diplomatik temsilciliklerden randevu alınması gerekmektedir. Ardından vize türüne göre gereken evraklar detaylıca öğrenilip hazırlanmalı ve randevu günü evraklar eksiksiz ve doğru bir şekilde teslim edilmelidir.

Norveç vize gerekli mi?

Norveç 2001 yılında Schengen vize sistemine dahil olmuştur. Bu çerçevede, Norveç'e seyahat etmek isteyen umuma mahsus pasaport sahibi vatandaşlarımızın Schengen kurallarına göre vize almış olmaları gerekmektedir.

Norveç D tipi vize nedir?

Norveç D vizesi Norveç'te oturma izni alabilmek için verilen bir vizedir. Norveç D vizesi oturma izni olmayıp, oturma izni Norveç'te oturum kartının verilmesiyle gerçekleşmektedir.

Norveç hangi ülkelerden vize istemiyor?

Tüm Avrupa Birliği üye ülkelerinin vatandaşları, İzlanda, Liechtenstein, Norveç ve İsviçre olmak üzere sadece vizeden muaf değildirler. Bu muafiyetle beraber yasal olarak birbirlerinin ülkelerinde vizesiz girmek ve ikamet etme hakkına sahiptirler.

Norveç pasaportu kaç ülkede geçerli?

Bu yüzden genelde Norveç vatandaşları Avrupa Ekonomik Alanı ülkelerinde AB vatandaşlarıyla aynı haklara sahiptir. Henley Vize Kısıtlamaları Endeksi 1 Temmuz 2019 Raporu'na göre Norveç vatandaşları sınır kapısında vize alarak veya vizesiz 183 ülkeye seyahat edebilirler.