Meslek lisesi mezunu MYK almali mi?

İçindekiler:

  1. Meslek lisesi mezunu MYK almali mi?
  2. Meslek lisesi diploması MYK yerine geçer mi?
  3. MYK belgesi kimler alabilir?
  4. Teknisyen sertifikası nasıl alınır?
  5. MYK belgesini kimler verebilir?
  6. Mesleki yeterlilik belgesi kimler için geçerli?
  7. Mesleki yeterlilik belgesi kaç saat?
  8. Mesleki yeterlilik sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak?
  9. Meslek lisesi mezunları ustalık belgesi nasıl alınır?

Meslek lisesi mezunu MYK almali mi?

3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanununa göre ustalık belgesi almış olanlar ile Millî Eğitim Bakanlığına bağlı meslekî ve teknik eğitim okullarından ve üniversitelerin meslekî ve teknik eğitim veren okul ve bölümlerinden mezun olup, diplomalarında veya ustalık belgelerinde belirtilen bölüm, alan ve dallarda çalıştırılanlar ...

Meslek lisesi diploması MYK yerine geçer mi?

İşte detaylar… Çıralık, kalfalık, meslek eğitim kursları, İŞKUR ve UMEM kurslarından alınan belgeler Mesleki Yeterlilik Belgesi yerine geçmemektedir. ... Mesleki yeterlilik belgesi diploma yerine de geçerli sayılmaz.

MYK belgesi kimler alabilir?

Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) tarafından kabul edilen ve ulusal yeterliliklere göre mesleki yeterliliklerini belgelendirmek isteyen herkes mesleki yeterlilik belgesi alabilir. Bu belgeyle kişiler icra ettikleri meslekteki bilgi, beceri ve yetkinliklerini ispatlamaktadır.

Teknisyen sertifikası nasıl alınır?

Bireyler Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından ilgili ulusal yeterlikte yetkilendirilmiş belgelendirme kuruluşlarında teorik ve uygulamalı sınavlara girerek başarılı olmaları halinde MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi almaya hak kazanırlar.

MYK belgesini kimler verebilir?

Mesleki Yeterlilik Belgeleri, Mesleki Yeterlilik Kurumu'nun yetkilendirdiği Yetkilendirilmiş Belgelendirme Kuruluşları tarafından yapılan sınavlar sonucunda başarılı olan kişilere verilmektedir. Belgelendirme kuruluşları tüm Türkiye'de sınav merkezi oluşturma ve sınav gerçekleştirme yetkisine sahiptir.

Mesleki yeterlilik belgesi kimler için geçerli?

Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) tarafından kabul edilen ve ulusal yeterliliklere göre mesleki yeterliliklerini belgelendirmek isteyen herkes mesleki yeterlilik belgesi alabilir. Bu belgeyle kişiler icra ettikleri meslekteki bilgi, beceri ve yetkinliklerini ispatlamaktadır.

Mesleki yeterlilik belgesi kaç saat?

Tehlikeli ve Çok Tehlikeli Sınıfta Yer Alan İşlerde Çalıştırılacakların Mesleki Eğitimlerine Dair Yönetmelik kapsamında 32–40 saatlik eğitim modülleri ile belgelendirilen çalışanların durumu nedir?

Mesleki yeterlilik sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak?

Sınava girdim, sınav sonuçlarımı ne zaman nerden öğrenebilirim? Sınav sonuçları; sınav bitiş tarihinden itibaren 10 (on) gün içinde Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK)'na bildirilir ve sonuçlar elektronik ortamda duyurulur.

Meslek lisesi mezunları ustalık belgesi nasıl alınır?

Meslek Liselerinden 1986 Yılından Önce Mezun Olanlara Doğrudan Ustalık Belgesi Verilir. 1986-1987 Eğitim Öğretim Dönemi Sonrası 3 Yıllık Meslek Lisesi Mezunları Ustalık Alanlarında Sınavına Katılabilir. Mesleki Açık Öğretim Lisesi Yüz Yüze Eğitimi Belgesi İle Ustalık Belgesi Sınavına Katılarak Belge Alınabilir.