Marketlerdeki fahiş fiyat nereye şikayet edilir?

İçindekiler:

  1. Marketlerdeki fahiş fiyat nereye şikayet edilir?
  2. Fahiş fiyat nedir anlamı?
  3. Fahiş fiyat cezası ne kadar?
  4. Fahiş miktar ne demek?
  5. Fiyat artışı ne demek?
  6. Fahiş fiyat yasal mı?
  7. Stokçuluk cezası nedir?
  8. Istenmeyen mesajlar nasıl şikayet edilir?
  9. Fahiş fiyat artışı ne demek?

Marketlerdeki fahiş fiyat nereye şikayet edilir?

Alo 174 Hattı 7/24 hizmet vermektedir. Şikayetler Alo 174 hattını arayarak, [email protected] adresine e-posta gönderilerek, Alo174 mobil uygulaması veya web adresi üzerinden canlı destek yoluyla, Alo174 Whatsapp ( 01 74) ve Bip ihbar hatları üzerinden oluşturulur.

Fahiş fiyat nedir anlamı?

FAHİŞ FİYAT NEDİR? Fahiş kelime anlamı olarak ölçüyü aşan, aşırı, çok fazla, adil olmayan anlamlarına geliyor. Fahiş fiyat da adil olmayan fiyatlara verilen bir tabir olarak karşımıza çıkıyor.

Fahiş fiyat cezası ne kadar?

Denetleme sonucu elde edilen tespitler Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu tarafından değerlendirilecek ve firmaların savunmalarının alınmasının ardından haksız fiyat artışında bulunduğu tespit edilenler hakkında liradan 1 liraya, stokçuluk faaliyetinde bulunduğu belirlenenlere ise liradan ...

Fahiş miktar ne demek?

Ölçüyü aşan, aşırı, çok fazla, adil olmayan anlamlarına gelen Fahiş kelimesi, fahiş fiyat ile adil olmayan fiyat ifade ediliyor.

Fiyat artışı ne demek?

Enflasyon, mal ve hizmetlerin fiyatlarının artmasıdır. Ancak mal ve hizmetlerin fiyatları zaman içinde artabilir veya azalabilir. Enflasyon sadece belli bir malın veya hizmetin fiyatının tek başına artması değil, fiyatların genel düzeyinin sürekli bir artış göstermesidir.

Fahiş fiyat yasal mı?

Alınan tedbirlerden biri de fahiş fiyat artışıyla mücadele etmek amacıyla yeni düzenlemelerin yürürlüğe konulmasıdır. Ülkemizde de bu amaçla yeni düzenlemeler yürürlüğe konulmuş, fahiş fiyat artışı bir idari suç olarak hukuk sistemimize dâhil edilmiştir.

Stokçuluk cezası nedir?

FIRSATÇI VE STOKÇULARA AĞIR CEZALAR GETİRİLDİ Buna göre, fahiş fiyat artışı yapanlara verilen 10 bin TL'lik ceza sınırı 100 bin TL'ye kadar çıkacak. Stokçuluk yapanlara verilen 50 bin TL'lik ceza sınırı ise 500 bin TL'ye çıkacak. Bu para cezalarını uygulama yetkisi Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu'na ait olacak.

Istenmeyen mesajlar nasıl şikayet edilir?

Ticari Elektronik İleti Şikayet Sistemine (tiss.gtb.gov.tr) e-Devlet üzerinden T.C. Kimlik numarası ve şifreniz ile giriş yapın. Açılan sayfada; Kimlik doğrulama.

Fahiş fiyat artışı ne demek?

Fahiş kelime anlamı olarak ölçüyü aşan, aşırı, çok fazla, adil olmayan anlamlarına geliyor. Fahiş fiyat da adil olmayan fiyatlara verilen bir tabir olarak karşımıza çıkıyor.