Saksıda fesleğen yenir mı?

İçindekiler:

  1. Saksıda fesleğen yenir mı?
  2. Fesleğen hangi bitkidir?
  3. Reyhan bitkisinin diğer adı nedir?
  4. Kuruyan Fesleğene ne yapılır?
  5. Fesleğen yaprakları neden sararır?
  6. Mor fesleğen ile reyhan aynı mı?

Saksıda fesleğen yenir mı?

Halk arasında feslikan, fesliyen, peslan, rahan gibi isimlerle de anılabilen fesleğen bitkisi, ne yazık ki tek yıllık bir bitki. ... Süs bitkisi olarak değerlendirilebileceği gibi yemeklere lezzet katması ya da sağlığı olumlu yönde etkileyen birçok özelliği bulunması nedeniyle taze ya da pişmiş olarak tüketilebilir.

Fesleğen hangi bitkidir?

Bilimsel adı Ocimum basilicum olan fesleğen, ballıbabagiller familyasına ait bir bitkidir. Güzel kokulu yaprakları ile bilinen ve süs bitkisi olarak da kullanılan fesleğen aynı zamanda mutfakta güzel lezzeti ile de çokça kullanılmaktadır.

Reyhan bitkisinin diğer adı nedir?

Reyhan otu diğer ismi ile fesleğendir. Ballıbabagillerden olan reyhan güzel kokan bir süs bitkidir.

Kuruyan Fesleğene ne yapılır?

Kurumuş fesleğenin kök kısmına buz koyun ve üzerine sıcak su dökün. Birkaç kez bu işlemi tekrarlayın. Bu şoklama yöntemi sayesinde bitkiniz tekrar canlanır.

Fesleğen yaprakları neden sararır?

Eğer fesleğeniniz sararmaya başlarsa bu fazla sulama işaretidir. Kurumaya başlaması az su verdiğinizi gösterir. Fesleğenin yapraklarını sulamayın, bitkinin dibinden doğru su vermek daha doğru olacaktır. ... Fesleğen sık sulama istemez hafta da bir kez derinlemesine sulamanız yeterli olacaktır.

Mor fesleğen ile reyhan aynı mı?

Fesleğen ile reyhan arasındaki fiziksel farklar Görünüm açısından açıklanamaz. Esas fark aromaları, kokularıdır. Tatlımsı kokuya sahip fesleğen tiplerinin aynısından reyhan tipleri de var. Mesela mor yapraklı ya da mini yapraklı çeşitlilikler reyhanlarda da fesleğenlerde de var.