Türkiye'nin yerli savaş uçağı ne zaman?

İçindekiler:

  1. Türkiye'nin yerli savaş uçağı ne zaman?
  2. Türkiye uçak yapıyor mu?
  3. Milli Muharip uçak ne zaman uçacak?
  4. Türkiye F-16 üretebilir mi?

Türkiye'nin yerli savaş uçağı ne zaman?

MMU'nun parçalarının üretiminin 2022 sonuna kadar tamamlanacağını belirten Kotil, şunları söyledi: "2022'de uçağı gösteririz. Şu anda parça üretimi başladı. MMU'nun en önemli parçası motorları tutan 5 metreye 3 metre titanyumdan parçalar.

Türkiye uçak yapıyor mu?

TUSAŞ MMU (Milli Muharip Uçak) veya TAI TF-X (Turkish Fighter X), TUSAŞ tarafından geliştirilen ve Türkiye'nin 2020'li yıllarda seri üretim aşamasına getirmeyi planladığı beşinci nesil jet muharip uçak projesidir.

Milli Muharip uçak ne zaman uçacak?

Milli Muharip Uçağı, gökyüzüne çıkmadan önce TEKNOFEST'te görücüye çıktı. TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, "'te motor çalıştıracak şekilde çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. 'te de uçacak inşallah. 18 Mart 18 Mart hep Çanakkale zaferinde 2028'de de hava kuvvetlerine teslim edeceğiz." dedi.

Türkiye F-16 üretebilir mi?

Türkiye, bu süreçte sadece kendisi için F-16 üretmekle kalmadı. Mısır'ın ABD'den satın aldığı 46 adet F-16 uçağın üretimi de ülkemizde gerçekleşti. Burada önemli bir detayın altını çizmekte fayda var… Türkiye 12 yıllık bir periyotta 46'sı Mısır için olmak üzere 278 adet F-16 savaş uçağı üretti.