Üniversite sınavına kayıt için ne gerekli?

İçindekiler:

  1. Üniversite sınavına kayıt için ne gerekli?
  2. 2021 üniversite sınavına kimler girebilir?
  3. YKS basvurusu icin neler gerekli?
  4. TYT sınavına hangi sınıflar girebilir?
  5. YKS ilk kayıt nasıl yapılır 2021?
  6. TYT kayıt Nasıl Yapılır 2021?

Üniversite sınavına kayıt için ne gerekli?

Adayların sınava girerken aşağıda belirtilen iki belgeyi yanlarında bulundurmaları zorunludur:
  • SINAVA GİRİŞ BELGESİ Adaylar, Sınava Giriş Belgelerini, T.C. ...
  • NÜFUS CÜZDANI VEYA FOTOĞRAFLI T. C. KİMLİK KARTI VEYA GEÇERLİLİK SÜRESİ
  • DOLMAMIŞ PASAPORTUN ASLI.

2021 üniversite sınavına kimler girebilir?

Ortaöğretim kurumlarının (lise veya dengi okullar, açık öğretim liseleri) son sınıfında olanlar veya bir ortaöğretim kurumundan mezun olanlar sınava başvurabilirler.

YKS basvurusu icin neler gerekli?

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) adaylarından T.C. kimlik kartı ve e-Devlet şifresi olanların, başvuru merkezlerine gitmeden e-Devlet üzerinden sınav başvurularını yapabileceklerini açıkladı.

TYT sınavına hangi sınıflar girebilir?

En çok merak edilen konular içerisinde TYT sınavına kaçıncı sınıfta girileceğidir. Temel yeterlilik sınavı için lise son sınıf öğrencileri ya da liseden mezun olmuş öğrenciler giriş yapar. Genel olarak lise düzeyindeki 9. ve 10. sınıfta öğrenilmiş konular bu sınav içerisinde bulunur.

YKS ilk kayıt nasıl yapılır 2021?

Adaylar başvurularını, 04 Şubat 2021 tarihinden itibaren elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulamasından yapabiliyorlar.

TYT kayıt Nasıl Yapılır 2021?

Kimlik Kartında fotoğrafı olmayan adaylardan ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde geçerli fotoğrafı ve geçerli eğitim bilgisi bulunanlar bir başvuru merkezine gitmeksizin 2021-YKS başvurularını, sınava başvuru süresi içinde (4 Şubat-2 Mart 2021) bireysel olarak internet aracılığıyla (https://ais.osym.gov.tr) veya ÖSYM Aday ...