Vajinal kuruluğuna ne iyi gelir?

İçindekiler:

  1. Vajinal kuruluğuna ne iyi gelir?
  2. Menopozda vajinal kuruluk olur mu?
  3. Menopozda neden kuruluk olur?
  4. Hindistan cevizi yağı vajina kuruluğuna iyi gelir mi?
  5. Menopozda vajinada ne gibi değişiklikler olur?
  6. Menopoz döneminde kaşıntı olur mu?

Vajinal kuruluğuna ne iyi gelir?

Vajinal kuruluk için bitkisel tedavi yapılır mı? Vajinal kuruluğun tedavisinde bitkisel yağ olarak Hindistan cevizi yağı kullanılabilir. Ayrıca kayganlaştırıcı jeller de kullanılabilir. Burada önemli olan vajinanın pH'ına uygun jeller (tercihen su bazlı olanlar) tercih edilmesidir.

Menopozda vajinal kuruluk olur mu?

Vajinal kuruluğun en büyük nedeni menopoz dönemidir. Yaklaşık olarak her üç kadından bir tanesi menopoz döneminde vücutta meydana gelen değişikliklerden dolayı vajinal kuruluk meydana gelir. Menopoz sonrasında vajinal kuruluk ise daha yaygındır.

Menopozda neden kuruluk olur?

Menopozda östrojen eksikliği olacağından vajina salgı bezlerinin salgısı azalır. Bir kadın yaşlandıkça, hormon üretimindeki değişiklikler vajinal duvarların incelmesine neden olur. Yaşlanma demek daha ince duvarlar ve nem (mukus) salgılayan daha az hücre anlamına gelir. Bu durum vajinal kuruluğa yol açabilir.

Hindistan cevizi yağı vajina kuruluğuna iyi gelir mi?

Hindistan cevizi yağı, nemlendirici özelliği olan bir yağ. Besleyici özelliği sayesinde özellikle vajinal kuruluk, ilişki sırasında tam ıslanamama ve buna bağlı şikayetleri, cinsel isteksizliği olan kadınlarda hayat kurtarıcıdır.

Menopozda vajinada ne gibi değişiklikler olur?

Vajinanın esnekliği ve giriş kısmının esnekliği zamanla azalır. Vajina içindeki tabaka incelir. Vajinanın kayganlığı azalır ve buna bağlı olarak ilişki sırasında ağrı, zedelenme kaynaklı kanamalar ve yanma hissi oluşabilir. Vajina rengi değişir, koyulaşır.

Menopoz döneminde kaşıntı olur mu?

Menopozda kadınların % 27–55 de vajinal kuruluk, % 32-41 sinde ağrılı cinsel ilişki, % 30-38 inde kaşıntı ve yanma vardır.