Domates fidesi nasıl dikilmelidir?

İçindekiler:

  1. Domates fidesi nasıl dikilmelidir?
  2. Domates fidesi dikimi ne zaman yapılır?
  3. Domates fidesi ne kadar sulanır?
  4. Domates fidesi ortalama kaç kilo verir?
  5. Domates dikimi ne zaman yapılır?
  6. Domates fidesi en geç ne zaman dikilir?
  7. Salatalık ne kadar su ister?

Domates fidesi nasıl dikilmelidir?

Domates fidelerini sıralar üzerinde mesafe 40-60 cm, sıralar arası ise, 90-130 cm olacak bir şekilde dikebilirsiniz. Domates fidelerini dikimi sırasında bitkinin viyolde kalan kısmının tamamı yani fidenin yaklaşık 3'de 2 si toprağın altında olması gerekir.

Domates fidesi dikimi ne zaman yapılır?

Domates tohumu ve fidesinin ekim, dikim zamanı don tehlikesinin ortadan kalktığı zaman olan ilkbahar aylarıdır. Domates tohumunun ekiminde havanın ve toprağın ısısı çok önemlidir. Hava sıcaklığı 12 derece ile 15 derece arasında olmalıdır.

Domates fidesi ne kadar sulanır?

Kurak bölge şartlarında domatesin su ihtiyacı genel olarak şöyle bir dağılım gösterir; Mayıs ayında 3 günde bir su, Haziran ayında 2 günde bir su, Temmuz ayında 6 günde 5 su, Ağustos ayında 7 günde 4 su, Eylül ayında haftada bir olmak üzere toplam 18 kez sulanmalıdır.

Domates fidesi ortalama kaç kilo verir?

Normal şartlarda en sistemli seralarda bile bir domates fidesinden 20 kilogram civarında ürün alınabiliyor ama bizim yetiştirdiğimiz fideden 55 kilogramın üzerinde verim alınabiliyor" diye konuştu.

Domates dikimi ne zaman yapılır?

Domates, yetişmek için güneşe ve sıcak havaya ihtiyaç duyduğundan domates tohumu ekimi için en uygun dönemin mart, nisan ayları olduğunu söyleyebiliriz.

Domates fidesi en geç ne zaman dikilir?

Yeterli ve uygun şartlarda viyollerde yetiştirilen fidelerin dikimi ilkbahar don tehlikesinin tamamen kalktığı zaman yapılması gerekmektedir. Toprak ve hava sıcaklığı 12 veya 15 dereceyi bulduğu zaman yapılmaktadır. Dikim genellikle tohum ekiminden yaklaşık 7 veya 8 hafta sonrasında yapılmaktadır.

Salatalık ne kadar su ister?

Fidelerin dikilmesinden itibaren meyvelerin oluşmasına kadar geçen süre zarfında, çok olmamak koşulu ile, günde 1-2 defa sulanmaktadır. Böylece bu dönem esnasında fazla sulama yapılması beraberinde bitkinin sararmasına (boğulmasına) neden olmaktadır. Bu dönemden sonra her 3-4 günde bir kez sulama yapılmaktadır.