Epilepsi anne emzirebilir mi?

İçindekiler:

  1. Epilepsi anne emzirebilir mi?
  2. Epilepsi ilacı kullanırken hamile kalınır mı?
  3. Tegretol anne sütüne geçer mi?
  4. TEGRETOL ilacı ne işe yarar?

Epilepsi anne emzirebilir mi?

Epilepsi hastası bir kadının anne olabileceğini söyleyen Prof. Dr. Naz Yeni: Kullanılan ilaçlar, anne sütüne değişken oranlarda geçer. Anne sütünün faydalarını göz önünde bulundurup emzirilmesi önerilir.

Epilepsi ilacı kullanırken hamile kalınır mı?

Hamilelik sırasında alınan bazı ilaçlar bebeğin sağlığını olumsuz etkileyebilir. Epilepsi nöbetlerini önlemek amacıyla alınan ilaçlar yarık damak, nöral tüp defektleri, iskelet anormallikleri ve konjenital kalp ve idrar yolu defektleri gibi doğum kusurlarına sebep olabilmektedir.

Tegretol anne sütüne geçer mi?

TEGRETOL'deki etkin madde anne sütüne geçer. Doktorunuz sizin için uygun görürse ve bebeğiniz yan etkiler açısından yakından takip edilirse ilacı kullanırken emzirmeye devam edebilirsiniz. Fakat yan etkiler gelişirse, örneğin bebeğiniz daha uykulu bir hale gelirse, emzirmeyi bırakınız ve durumu doktorunuza bildiriniz.

TEGRETOL ilacı ne işe yarar?

TEGRETOL antiepileptikler (sara hastalığının tedavisinde kullanılan ilaçlar) adı verilen bir ilaç grubuna dahildir. Etki mekanizması nedeniyle, diğer hastalıklar için de kullanılabilir. TEGRETOL belirli nöbet tiplerini (epilepsi, sara hastalığı) tedavi etmek için kullanılır.