Gebelikte çatı kemiği neresi?

İçindekiler:

  1. Gebelikte çatı kemiği neresi?
  2. Çatı muayenesi yaptırmak şart mı?
  3. Çatı kemiği genişler mi?
  4. Çatı ağrısı ne demek?
  5. Çatı muayenesi acıtıyor mu?
  6. Çatı kemiği darlığı normal doğuma engel mi?
  7. Çatı kemiği ağrısına ne iyi gelir?

Gebelikte çatı kemiği neresi?

Vajinanın üstündeki tüylenmenin olduğu bölge, pubik bölge yani çatı kemiği olarak adlandırılan yerdir. Pelvis eklemleri normal şartlar altında hareketsizdir. Ancak kadının gebelik döneminde, hamilelik hormonlarından dolayı eklem kıkırdağında yumuşama yaşanır.

Çatı muayenesi yaptırmak şart mı?

Kesinlikle evet. Hamileliğin başında ve sonunda yapılacak muayeneler bize birçok bilgi verir. Bazen rahim ağzı problemi bazen de vajinada bir kist olabilir. Riskler abartılmadığı sürece bu muayenenin anneye veya bebeğine bir zararı olmaz.

Çatı kemiği genişler mi?

Leğen kemiğinin girişi ve çıkışı arasında uzanan bölüm, doğum kanalına giden yoldur. Pelvis kemiği, doğum esnasında asıl direnci sağlayan kemik olarak bilinmektedir. Hormonların etkisiyle birlikte bağ dokusu genişler ve pelvis de buna bağlı olarak birazcık da olsa genişleyebilmektedir.

Çatı ağrısı ne demek?

Çatı ağrısı, gebelikte pelvis kemiklerinin eklem yerlerindeki oynamalardan kaynaklanır. Hamilelikte çatı ağrısı(pubis ağrısı), gebelikte pelvis kemiklerinin eklem yerlerindeki oynamalardan kaynaklanır. Normalde pelvis eklemleri hareketsizdir.

Çatı muayenesi acıtıyor mu?

Acı hissi kişiseldir ve o ana bağlı olarak psikolojik olarak da gelişebilir. Çatı muayenesi kısa süren ve genelde acısız geçen bir işlemdir.

Çatı kemiği darlığı normal doğuma engel mi?

Çatı Darlığı Normal Doğuma Engel mi? Çatı olarak bilinen kemikler aslında pelvistir ve pelvis 4 ana kemikten oluşur. Hamileliğin 37. haftasında yapılacak olan muayene ile bu kemiklerin doğuma elverişli olup olmadığı anlaşılır.Yapılan muayenede bu kemiklerin dar olduğu saptanırsa sezaryen doğum tercih edilebilir.

Çatı kemiği ağrısına ne iyi gelir?

Uyurken dizler arasına yastık koymak ve mümkün olduğu kadar istirahat etmek bu ağrılara iyi gelir. Ağrıyan yere sıcak uygulamak, ağrıyı azaltmada faydalı olabilir. Gebeliğe ve bebeğe zarar vermeyecek ağrı kesiciler kullanılabilir.