Denklik ücreti ne kadar?

İçindekiler:

  1. Denklik ücreti ne kadar?
  2. Yabancı Diploma Denkliği nasıl alınır?
  3. Denklik belgesi Başvurusu Nasıl Yapılır?
  4. Denklik Başvurusu ne?
  5. Denklik ne kadar sürer?
  6. Denklik randevusu nasıl alınır?
  7. YÖK denklik kaç ay sürer?
  8. Diploma denkliği ne kadar sürer?
  9. Denklik kaç ayda alınır?

Denklik ücreti ne kadar?

"Diploma Tanıma ve Denklik Başvuruları" ve "Denklik Başvurularının Yeniden İncelenmesi" talepleri için 150 TL, Yükseköğretim Kurumları Tanıma talepleri için (Yükseköğretim Kurumlarının tanınıp tanınmadığına dair belge) 50 TL, İşlemler Devam Ediyor belgesi talepleri için (Askerlik Tecil Belgesi, iş başvuruları vb.)

Yabancı Diploma Denkliği nasıl alınır?

Yabancı bir ülkeden alınan üniversite diplomasının Türkiye'de geçerli olabilmesi için YÖK tarafından diploma denklik belgesi alınması gerekmektedir. Denklik başvurusunu online olarak denklik.yok.gov.tr sitesinden yapabilirsiniz.

Denklik belgesi Başvurusu Nasıl Yapılır?

http://www.yok.gov.tr/web/denklikbirimi internet adresinde yer alan dilekçe doldurulup hizmet bedeli yatırılarak, elden ya da posta yoluyla Yükseköğretim Kurulu Tanıma ve Denklik Hizmetleri Daire Başkanlığına başvuruda bulunulmalıdır.

Denklik Başvurusu ne?

Yurt içinde milletlerarası ilköğretim ve ortaöğretim düzeyindeki özel öğretim kurumları ve büyükelçiliklerce açılmış okullar ile yurt içi ve yurt dışındaki ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarından alınan belgelerin ülkemizde hangi sınıf, alan, dal veya bölüme eş değer olduğunun tespit edilme işlemine denklik denir.

Denklik ne kadar sürer?

Denklik işlemlerinde son kararı ise Yükseköğretim Yürütme Kurulu veriyor. Tüm bu işlemler ise ortalama 65 günde sonuçlanıyor.

Denklik randevusu nasıl alınır?

Denklik iş ve işlemleriniz için Müdürlüğümüz Randevu Sisteminden randevu alınması gerekmektedir. Randevu sistemi 19 tarihinden itibaren randevu vermeye başlamıştır. 20 tarhinden itibaren denklik iş ve işlemleri Bakanlığımız edenklik.meb.gov.tr adresinden randevu alınarak yürütülecektir.

YÖK denklik kaç ay sürer?

Bazı ülke başvurularında işlemler 15 günde sonuçlanabiliyor Dijitalleşme sonucunda 2018'de Türkiye'nin eğitim sistemiyle uyumlu ülkelerden yapılan denklik başvurularının sonuçlandırılma süresi ortalama 65 güne indirildi. Bazı ülke başvurularında ise işlemler 15 günde bile sonuçlandırılıyor.

Diploma denkliği ne kadar sürer?

Denklik işlemlerinde son kararı ise Yükseköğretim Yürütme Kurulu veriyor. Tüm bu işlemler ise ortalama 65 günde sonuçlanıyor.

Denklik kaç ayda alınır?

Adınıza bir dosya açılarak, detaylı şekilde başvurularınız ve dosyalarınız incelenecektir. Bu süreç iki ay kadar sürmektedir. İki ay sonunda denklik belgenizin verilmesine kadar verilir, başvurunuz reddedilir ya da seviye sınavına girmeniz şeklinde karar verilir.