Istek dışı görevlendirme yapılabilir mi?

İçindekiler:

  1. Istek dışı görevlendirme yapılabilir mi?
  2. Devlet memuruna ek görev verilir mi?
  3. Memur askerde maaş alır mı?
  4. Memur isteği dışında görevlendirilebilir mi?
  5. Geçici görevlendirme nasıl sona erer?
  6. Devlet memuru ödevleri nelerdir?
  7. Devlet memuru kimdir?
  8. Askere giden öğretmen maaş alır mı?
  9. Memurlarda askerlik fiili hizmetten sayılır mı?
  10. Sözleşmeli personel başka kurumda görevlendirilebilir mi?
  11. Geçici görevlendirme neye göre yapılır?
  12. Geçici görevli memurun iznini kim verir?

Istek dışı görevlendirme yapılabilir mi?

Devlet memurlarının kurumları içinde veya başka kurumlarda geçici olarak görevlendirilmeleri, belli usul ve şartlar dahilinde memurun isteğiyle veya isteği dışında yapılabilmektedir.

Devlet memuruna ek görev verilir mi?

Devlet memurlarına İkinci görev verilmesi 657 sayılı Devlet Memurları Kanununda 87 madde ile yasaklanmıştır. Ancak yasaklama maddenin ilk fıkrasında düzenlenmişken, ikinci fıkrada istisna bir hükme yer verilmiştir. İstisna hükümde ise tasfiye memurluğu, bilirkişilik gibi görevler yer almaktadır.

Memur askerde maaş alır mı?

1- Muvazzaf askerlik görevini yapmak üzere mevzuat gereği aylıksız izinli olarak ayrılan devlet memurlarının peşin ödenen aylığın, çalışmadığı günlere isabet eden kısmını geri iade etmesi yasal gerekliliktir.

Memur isteği dışında görevlendirilebilir mi?

Birinci fıkrada belirtilen hâller dışında memurlar, kamu yararı ve hizmet gerekleri sebebiyle ihtiyaç duyulması hâlinde kurumlarınca, Devlet Personel Başkanlığının uygun görüşü alınarak diğer kamu kurum ve kuruluşlarında altı aya kadar geçici süreli olarak görevlendirilebilir.”

Geçici görevlendirme nasıl sona erer?

(1) (Danıştay Sekizinci Dairesinin 23/9/2020 tarihli ve E.:2020/2303 sayılı Kararı ile Yürütmesi Durdurulan ibare:Yükseköğretim kurumları,) il özel idareleri, belediyeler ve bağlı kuruluşları ile bunların kurdukları birlik, müessese, işletme, bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlar tarafından bu Yönetmeliğe göre ...

Devlet memuru ödevleri nelerdir?

Devlet memurları amiri oldukları kuruluş ve hizmet birimlerinde kanun ve diğer mevzuatla belirlenen görevleri zamanında ve eksiksiz olarak yapmaktan ve yaptırmaktan, maiyetindeki memurlarını yetiştirmekten, hal ve hareketlerini takip ve kontrol etmekten görevli sorumludurlar.

Devlet memuru kimdir?

İdari bir sisteme bağlı olmak suretiyle kamu işlerini yapmakla yükümlü meslek gruplarına devlet memuru denmektedir. Kamu görevlisi unvanına sahip olan devlet memurları, devlet güvencesi altında hizmet sunarlar. Bu hizmetlerini aldıkları aylık maaş üzerinden gerçekleştirirler.

Askere giden öğretmen maaş alır mı?

1- Yaz tatilinde askere gidecek olan öğretmenler aylıksız izinli sayılacak, bedelli askerlik süresince maaş alamayacaktır. 2- Sözleşmeli öğretmenlerin ise bedelli askerlik öncesi sözleşmesi fesih edilecek, dönüşte yeniden sözleşme yapılacaktır.

Memurlarda askerlik fiili hizmetten sayılır mı?

657 sayılı Kanunun "Muvazzaf askerlik görevini yaptıktan sonra Devlet memurluğuna girenlerin kademe intibakları" başlıklı 84 üncü maddesinde ise; "Muvazzaf askerlik görevini yaptıktan sonra Devlet memurluğuna atananlar adaylık esaslarına tabi olurlar ve muvazzaf askerlikte geçen süreleri asaletlerinin tasdikinden sonra ...

Sözleşmeli personel başka kurumda görevlendirilebilir mi?

4/B statüsünde sözleşmeli olarak çalışanlar, yükseköğretim kurumları ile mahalli idareler dışındaki kurumlar arasında geçici görevlendirilebilir.

Geçici görevlendirme neye göre yapılır?

Geçici görevlendirme süreleri terfi ve emekliliklerin hesabında dikkate alınır. Geçici görevlendirilme de geçen süre personelin kendi kurumunda geçmiş gibi sayılır. Geçici görevlendirilen personel, görevlendirildikleri kurumların mevzuatına uymakla yükümlüdür.

Geçici görevli memurun iznini kim verir?

b) 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun ek 8 inci veya ilgili mevzuatı uyarınca kadrosunun bulunduğu kurumdan başka bir kamu kurumunda geçici görevli olanların hastalık izin onayları, halen görevli olduğu birimlerce verilmektedir.