Öğrenim kredisi borcu yapılandırma nerede yapılır?

İçindekiler:

  1. Öğrenim kredisi borcu yapılandırma nerede yapılır?
  2. Yapılandırma 2021 ne zaman başlayacak?
  3. Vergi dairesine düşen KYK borcu nereden ödenir?
  4. KYK yapılandırma 2021 kaç taksit?
  5. Vergi dairesine aktarılan öğrenim kredisi borçları nasıl ödenir?

Öğrenim kredisi borcu yapılandırma nerede yapılır?

KYK BORÇ YAPILANDIRMA NASIL YAPILIR? KYK kredi borcu olanlar Gelirler İdaresi Başkanlığı'nın 'ivd.gib.gov.tr' adresi üzerinden ya da e-Devlet üzerinden vergi borcu yapılandırma başvurusu yapılabiliyor. İşte KYK borç yapılandırma için izlenecek adımlar...

Yapılandırma 2021 ne zaman başlayacak?

Karar, vergi, gecikme faizleri, gecikme zammı ve Sosyal Güvenlik Kurumu alacakları ve idari para cezaları gibi alacakları kapsıyor. Yapılandırma başvurusu için son tarih 30 Eylül 2021 olarak belirlendi. İlk taksit ödemeleri de belirlenen tarihten 1 ay sonra başlayacak.

Vergi dairesine düşen KYK borcu nereden ödenir?

KYK, SGK, MTV gibi borçları kapsayan vergi borcunu yapılandıranlar, Gelir İdaresi Başkanlığının internet adresinden ya da e-devlet üzerinden vergi borcu ödeme ekranı ile taksit ödemelerini gerçekleştirecek.

KYK yapılandırma 2021 kaç taksit?

Yapılandırılan borçların taksitle ödenmek istenmesi halinde başvuru sırasında 6, 9, 12 veya 18 eşit taksitte ödeme seçeneklerinden biri seçiliyor. İlk taksitin 30 Eylül 2021'e kadar, kalan taksitlerin de takip eden ikişer aylık dönemler halinde ödenmesi gerekiyor.

Vergi dairesine aktarılan öğrenim kredisi borçları nasıl ödenir?

KYK, SGK, MTV gibi borçları kapsayan vergi borcunu yapılandıranlar, Gelir İdaresi Başkanlığının internet adresinden ya da e-devlet üzerinden vergi borcu ödeme ekranı ile taksit ödemelerini gerçekleştirecek. Peşin ödemeyi tercih edenlerin ise ilk ödemeyi en geç 1 Mart'a kadar yapması gerekiyor.