Gürültü için nereye şikayet edebilirim?

İçindekiler:

  1. Gürültü için nereye şikayet edebilirim?
  2. Inşaat yasağı nereye şikayet edilir?
  3. Saat kaçtan sonra evde gürültü yapılmaz?
  4. Yüksek sesli müzik nereye şikayet edilir?
  5. Evde yüksek sesle müzik dinleme nereye şikayet edilir?

Gürültü için nereye şikayet edebilirim?

Gürültü ile ilgili şikayetler Alo 181 Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çağrı Merkezine yapılıyor. Alo 181 7/24 prensibiyle çalışıyor ve vatandaşların şikayet ve ihbarları hemen inceleme altına alınıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çağrı Merkezi Alo 181 2013 yılından bu yana 7/24 hizmet veriyor.

Inşaat yasağı nereye şikayet edilir?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 2013 yılında Alo 181 Çağrı merkezini hizmete alarak vatandaşlarla birebir iletişim kurulmasını hedefledi. Bakanlığımız 2023 çevre ve şehirleşme vizyonu, yaşam kalitesini artıran, insan ve çevre prensibi çerçevesinde Alo 181 ile vatandaşa 7 gün 24 saat hizmet veriyor.

Saat kaçtan sonra evde gürültü yapılmaz?

Peki, apartmanda saat kaça kadar gürültü yapılabilir? Kaçtan sonra yapılamaz? İlgili yasalara göre hafta içi yani mesai günlerinde öğle istirahat saatleri olan 13:00 ile 15:00 arasında; geceleri ise 19:00- 07:00 arasında gürültü yayacak hareketlerin yapılması yasak.

Yüksek sesli müzik nereye şikayet edilir?

Gürültü şikayetleri için Alo 181.

Evde yüksek sesle müzik dinleme nereye şikayet edilir?

Gürültü yine devam ediyorsa bağlı bulunduğunuz ilçe belediye zabıtasına şikayet ederek 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu'nun 36. maddesine göre idari para cezası uygulanmasını sağlayabilirsiniz. Ayrıca Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, gürültü cezası kesilme yetkisini ilgili belediyelere devretmiş durumdadır.