Görme engelliler için sesli kitap nedir?

İçindekiler:

  1. Görme engelliler için sesli kitap nedir?
  2. Getem gönüllü okuyucu nasıl olunur?
  3. Görme engelli insanlar nasıl kitap okur?
  4. Kitap seslendirirken nelere dikkat etmeliyiz?
  5. Daisy seslendirme ne demek?
  6. Gönüllü okuyucu nedir?
  7. Görme engelli birine renkleri nasıl anlatırsın?
  8. Sesli kitap nasıl bir şey?
  9. Getem açılımı nedir?
  10. Doğuştan körler ne renk görür?

Görme engelliler için sesli kitap nedir?

Bir kitabın yüksek sesle okunarak ses kaydının yapılmasıyla oluşan kitaplara sesli kitap ya da konuşan kitap denir. ... Bununla birlikte konuşan kitaplar, yoğun olarak görme engelliler tarafından kullanılır ve tercih edilir. Görme engelliler için asıl kitaplar kabartma harflerle basılanlardır.

Getem gönüllü okuyucu nasıl olunur?

Eğer uzaktan gönüllü okuyucumuz olmak istiyorsanız gönüllü okuyuculukla ilgili tüm bilgileri içeren dosyayı Gönüllü Okuyuculuk Bilgileri bağlantısından indirebilirsiniz. Ayrıca süreci anlatan Gönüllü Okuyucu Filmini veya bilgisayarla ses kaydını da içeren Gönüllü Okuyucu Eğitim Filmini internetten izleyebilirsiniz.

Görme engelli insanlar nasıl kitap okur?

Resim kartonuna benzer kağıtlar üzerine kabartılmış noktalardan oluşan yazı, görme engelliler tarafından parmak uçlarıyla okunmaktadır. Altı nokta sisteminden oluşan bu yazıya " Braille yazı" denilmektedir.

Kitap seslendirirken nelere dikkat etmeliyiz?

Okuma sırasında sesimizi zorlamamalı kasmamalı ve sert ve hızlı nefes alınmamalıdır. 5. Sesiniz yorulunca veya 60 dakika sonra mutlaka kaydı durdurup ara verilmelidir. 6. Kitap mikrofondan uzak tutulmalıdır, sayfa sesi kayda geçmesin. Seslendirme sırasında, sayfa çevirme sesi duyulmamalı.

Daisy seslendirme ne demek?

Daisy Nedir? Görme engelliler için sesli kitap oluşturuken okunan metinler CD'lere MP3 veya Wav formatında kaydedilirdi. ... Avrupa ve Amerikadaki tüm kütüphaneler ve bu alanda çalışan tüm kurumlar engelliler için kayıtlarını erişilebilir kayıt şekli olan Daisy formatında kaydetmeye başlamışlardır.

Gönüllü okuyucu nedir?

görme engelli insanların okunmasını istedikleri kitapları bıraktıkları merkezde gidip ses kaydı yapan gönüllü insanlar. boylece gorme engelliler kitaplari dinleyebilecekler. ... bu projede gonullu okuyuculara ihtiyac duyuluyor. bilgisayari olan herkes kolaylikla gonullu okuyucu olabilirmiş.

Görme engelli birine renkleri nasıl anlatırsın?

Görme engelli katılımcılar renkleri düşünüp hayal ederken beyinleri bir duyguyu düşünüyor ve hayal ediyor gibi tepki veriyordu. Yani görme engellilerin aslında renkler üzerine güçlü algılar mevcuttu. Ancak görebilen bireyler renkleri fiziksel bir yansıma yani somut olarak algılamaktaydı.

Sesli kitap nasıl bir şey?

Bir sesli kitap, bir anlatıcı tarafından yüksek sesle okunan basılı kitabının dijital olarak kaydedilmiş bir versiyonudur. Anlatıcı; yazar, profesyonel bir anlatıcı veya bir aktör olabilir. Çoğunlukla kayıt, özel ses efektleri kullanılarak desteklenen ve süslenmiş bir anlatıcı kullanır.

Getem açılımı nedir?

GETEM'in açılımı aslında Görme Engelliler Teknoloji ve Eğitim Laboratuvarı.

Doğuştan körler ne renk görür?

Siyah, bir renktir ve renkleri göremeyen biri, kırmızıyı bilemeyeceği gibi siyahı da bilemez. Körler, siyah görmezler; çünkü hiçbir şey göremezler.