Katran merhemi ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. Katran merhemi ne işe yarar?
  2. Katran merhemi nedir?
  3. Katran egzamaya iyi gelir mi?
  4. Katran kremi neye iyi gelir?
  5. Çam katranı ne işe yarar?

Katran merhemi ne işe yarar?

Eski zamanlardan günümüze dünyanın pek çok yerinde çam katranı, antiseptik özelliği ile tanınır. Çam katranından elde edilen sabun ve merhemler ise özellikle egzama, ciltteki kaşıntı ve yaralar için kullanılır. Bunun dışında sedef, mantar, uyuz hastalarının da vazgeçilmezlerindendir.

Katran merhemi nedir?

Katran merhemi ciltte meydana gelen kızarıklığı, kaşıntıyı ve tahrişi giderir. Cildin yağ dengesini korur ve sivilce oluşumunu engeller. Düzenli kullanarak cilt hastalıklarıyla etkili bir şekilde baş edebilirsiniz. Bu merhemi katran sabunu ile beraber kullanabilirsiniz.

Katran egzamaya iyi gelir mi?

Ardıç katranının ciltte meydana gelen kızarıklık, egzama ve sedef hastalığı olanlar için önerildiğini aktaran Nigar Yıldırım, şunları sıraladı: "Ardıç katranı saç derisindeki egzamayı ve sedef hastalığını tedavi eder.

Katran kremi neye iyi gelir?

Çam Katranı Merhemi -50 ml Egzema, sedef, mantar, uyuz, kaşıntı tipi cilt konularının tedavisine destekte ve yatak yaralarında kullanılır. Ağır pişik tahrişlerinde ve saç kıranda etkilidir.

Çam katranı ne işe yarar?

Ne İşe Yarar Çam katranı ile birlikte shea yağı, kayısı çekirdeği yağı ve badem yağı gibi yoğun nemlendirici özelliğe sahip yağlar içermektedir. Derin temizleyici ve antibakteriyel özelliğe sahiptir. Cilt yüzeyinde oluşan kızarıklık, sivilce ve akne gibi sorunları en aza indirgemeye yardımcı olur.