Regl iken telefondan kuran okunur mu?

İçindekiler:

  1. Regl iken telefondan kuran okunur mu?
  2. Adet döneminde ezbere sure okunur mu?
  3. Adetli kadın kuran öğretebilir mi?
  4. Telefondan abdestsiz Yasin okunur mu?
  5. Adetliyken el değmeden kuran okunur mu?
  6. Bir kadın başı açık kuran okuyabilir mi?
  7. aDETLıyken kuran dinlenir mi?

Regl iken telefondan kuran okunur mu?

Diyanet adetliyken Kur'anı Kerim okunamayacağını söylüyor. Cuma gününde ve mübarek günlerde adetliyken okunabilecek dualar konusunda ise bir sınırlama yok.

Adet döneminde ezbere sure okunur mu?

Alimlere göre bu hallerde ezberden de olsa okunmaması gerektiği bildirilmiştir. Hanefî, Şâfiî ve Hanbelîlere göre tıpkı cünüp gibi âdetli veya lohusa kadın da Kur'an okuyamaz. ... Peygamber “Âdetli kadın ve cünüp olan kimse Kur'an'dan hiçbir şey okuyamaz.” (Tirmizî, Tahâret, 98; İbn Mâce, Tahâret, 105) buyurmuştur. Hz.

Adetli kadın kuran öğretebilir mi?

Adetliyken Kur'an okunabilir mi Diyanet fetvası : Hanefî, Şâfiî ve Hanbelîlere göre tıpkı cünüp gibi âdetli veya lohusa kadın da Kur'an okuyamaz. ... Bu iki görüşten âdetli kadının eğitim öğretim amacıyla Mushaf'a dokunabileceği ve Kur'an-ı Kerim'i okuyabileceği ictihadını tercih etmişlerdir.

Telefondan abdestsiz Yasin okunur mu?

Kuranı kerim okuyan birini abdestsiz olarak dinlemek te bir sakınca bulunmamaktadır. Kuranı kerim okunduğunda dinlemek için abdest almaya gerek olmayıp abdestli bir şekilde dinlemek ise sevap olarak daha faydalı olmaktadır. Kuranı kerimi dinlemenin okumaktan daha fazla sevap olduğu hakkında hadisler de bulunmaktadır.

Adetliyken el değmeden kuran okunur mu?

Adetli kadınlar Kur'anı Kerim'i okuyamazlar ancak regli olan kadınların mukabele, kuran dinlemelerinde mahsur yoktur. Hayız olan kadınların okuyacakları dualar arasında Kur'an sureleri de bulunabilir. Diyanete göre kurandaki surelerin hayız olan kadınlar tarafından dua niyetiyle okunmasında sakınca yoktur.

Bir kadın başı açık kuran okuyabilir mi?

Başörtüsünü örtmeden erkek de, kadın da Kur'an-ı Kerim okuyabilir. Ama başını örtmek hanımlar için edebi olarak gerekiyor, adaptan yani. Yani başı açık bir hanım bir ayete bakmak isterse ve bakarsa ne dinden çıkar ne de günahkar olur.

aDETLıyken kuran dinlenir mi?

Muhammed ne diyor? Adetliyken regl döneminde namaz kılınır ?: Adet (regl) olan bir kadının Kur'anı Kerim okuması gibi namaz kılması da haramdır. Adetliyken kuran okunamasa da kuranın dinlenmesinde bir sakınca yok.