Künefe nasıl Şerbetlenir?

İçindekiler:

  1. Künefe nasıl Şerbetlenir?
  2. Künefenin şerbeti sıcak mı olacak soğuk mu?
  3. Dondurulmuş künefe şerbeti nasıl yapılır?
  4. Fırında künefe pişirilir mi?
  5. Künefede pekmez kullanılır mı?

Künefe nasıl Şerbetlenir?

Sıcak künefenin üzerine gezdireceğiniz soğumuş şerbeti hazırlamak için; toz şeker ve suyu tencereye alın. Ocağa aldığınız şerbet karışımını aralarda karıştırarak kısık ateşte kaynatın. Yaklaşık 20-25 dakika kadar kaynayan ve kıvam alan şerbete limon suyu ekleyip karıştırdıktan sonra ocaktan alın.

Künefenin şerbeti sıcak mı olacak soğuk mu?

Künefe yapımı püf noktaları: 1- Peyniri ne kadar fazlaysa o kadar güzel oluyor, bütçenize göre arttırabilirsiniz. 2 - Kızardığını kenarlardan anlayabilirsiniz. 3 - Şerbet ılık, künefe sıcak olmalıdır, şerbet sıcakken dökerseniz künefeniz hamur olacaktır.

Dondurulmuş künefe şerbeti nasıl yapılır?

TARİFİ - NASIL YAPILIR ? : Şerbeti için su ve şekeri tencereye alıp şeker eriyene kadar karıştıralım. Tencereyi ocağa ocağa alalım ve kaynayana kadar bekleyelim. Şerbet fokurdamaya başlayınca limon suyunu ekleyip karıştırın ve 5 dakika daha orta ateşte kaynatmaya devam edin. Sonra şerbeti ocaktan alıp soğumaya bırakın.

Fırında künefe pişirilir mi?

Kısık ateşte yada fırında(fırın da yapacaksanız 200 derece) nar gibi olana kadar 2 tarafınıda kızartın. Kızarmış sıcak künefenin üzerine hiç bekletmeden soğumuş olan şerbeti döküp kaymak ve fıstık ile süsleyerek servis yapın.

Künefede pekmez kullanılır mı?

Antakya'da, bugün hala bazı üreticiler tarafından, künefeye normalden daha kızarmış bir görsel kazandırma adına kullanılanPekmez”, tescilli tatlının tescilli tarifinde olmayan bir malzeme ve aslında kullanılmaması gereken de bir malzeme.