BİLSEM grup tarama uygulaması nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. BİLSEM grup tarama uygulaması nasıl yapılır?
  2. Grup tarama uygulaması nedir?
  3. BİLSEM nasıl indirilir?
  4. BİLSEM grup tarama ne zaman?
  5. BİLSEM kazananlar kaç yıl eğitim veriyor?
  6. BİLSEM sınavını kazanmak için kaç doğru yapılmalı?

BİLSEM grup tarama uygulaması nasıl yapılır?

Grup tarama sınavında, tablet üzerinden dijital olarak bir sınav gerçekleştirilir. Bu sınavda alınacak başarının ardından bireysel değerlendirme aşamasında gelişir. Bu aşamada, zeka testi uygulanır ve alınacak sonuçlar değerlendirilir. Tüm sonuçların olumlu olarak değerlendirilmesinin ardından kayıt işlemine geçilir.

Grup tarama uygulaması nedir?

Bilim ve sanat merkezleri öğrenci tanılama ve yerleştirme işlemlerinin ilk aşaması olan grup tarama uygulaması, 1. 2. ve 3. sınıf seviyelerinde tablet bilgisayarlarla yapılacaktır. Uygulamada soruların cevaplanma şeklini anlatan 3 adet animasyon ve 3 adet alıştırma bulunmaktadır.

BİLSEM nasıl indirilir?

Bilsem uygulaması, akıllı cihazları destekleyen her elektronik alete indirilebilmektedir. İster akıllı telefonunuz olsun isterseniz bir tablete sahip olun. Her iki cihaza da sorunsuz şekilde indirebilirsiniz. Tek yapmanız gereken Play Store ya da App Store üzerinde giriş yapmak.

BİLSEM grup tarama ne zaman?

BİLSEM taramaları 9 Temmuz tarihine kadar devam edecek. Grup tarama yöntemiyle ilkokullarda belirlenen özel yetenekli öğrencilerin katıldığı, Türkiye genelinde uygulanan BİLSEM zihinsel yetenek sınavları devam ediyor. MEB tarafından BİLSEM sonuçları 14 Temmuz 2021 tarihinde açıklanacak.

BİLSEM kazananlar kaç yıl eğitim veriyor?

BİLSEM' deki eğitim süresi, öğrencinin kuruma kayıt yaptırması ile başlamakta olup, Uyum (40 saat veya 2 ay), Destek Eğitimi (ilkokul bitene kadar veya 1 yıl), Bireysel Yetenekleri Fark Ettirme (3 yıl), Özel Yetenekleri Geliştirme (2 Yıl), Proje Üretimi/Yönetimi (lise bitene kadar) şeklinde öğrencinin ilk, orta ve lise ...

BİLSEM sınavını kazanmak için kaç doğru yapılmalı?

BİLSEM PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILIR? Grup tarama uygulamasında 1. sınıflara 60, 2 ve 3. sınıflara 70 soru sorulmakta, her doğru cevap 10 puan olarak hesaplanmaktadır. Örnek vermek gerekirse BİLSEM sınavında 21 soruya cevap veren öğrenci 210 puan alırken, 55 soruya doğru cevap veren öğrenci 550 puan alıyor.