Kimsesizler Mezarliği nerede?

İçindekiler:

  1. Kimsesizler Mezarliği nerede?
  2. Istanbulda mezar yeri nasıl alınır?
  3. Kimsesizler nasıl gömülür?
  4. Mezarın üstüne mezar kaç yıl sonra?
  5. Aynı mezara kimler gömülür?

Kimsesizler Mezarliği nerede?

Tuşba ilçesindeki Seyrantepe Mezarlığı'nın bir bölümü resmi kayıtlarda "Kimsesizler Mezarlığı" olarak geçiyor. Sınırı geçmek isterken donarak hayatını kaybedenler, kazalarda ölenler, yakınları gelmezse Van'daki kimsesizler mezarlığına gömülüyor.

Istanbulda mezar yeri nasıl alınır?

Tapuyu cenazeniz defin edildikten 15 gün sonra alabilirsiniz. Tapu işlemini gerçekleştirdikten sonra, mezar tapusu ile mezarı yaptırmak istediğiniz mermerciyi belirlemelisiniz. Bu mermerci ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü tarafından belirlenen sözleşmeyi imzalamanız gerekmektedir.

Kimsesizler nasıl gömülür?

MADDE 25 – (1) Fakir veya kimsesiz cenazeler; belediyece veya köy muhtarlıklarınca herhangi bir ücret alınmadan kaldırılır, yıkattırılır, kefenlenir ve gömülür.

Mezarın üstüne mezar kaç yıl sonra?

Çünkü definden üç yıl sonra aynı kabre başka birini gömerler. Öncekinin kemikleri bir tarafa toplanır, yeni ölü gömülür. Böylece aynı kabir, her üç yılda bir yeni ölüler kabul eder.

Aynı mezara kimler gömülür?

Normal şartlarda bir kabre, yalnız bir cenaze defnedilir. Zaruret hâlinde bir kabre birden çok cenaze konulabilir. Nitekim Hz. Peygamber Uhud şehitleri için böyle bir uygulama yapmıştır.