Topukların ağrıması neye işarettir?

İçindekiler:

  1. Topukların ağrıması neye işarettir?
  2. Topuk dikenine hangi hareketler iyi gelir?
  3. Topuk arkası ağrısı nasıl geçer?
  4. Topuk dikenine nasıl kurtulabilirim?

Topukların ağrıması neye işarettir?

Topuk ağrsının en sık rastlanan nedeni topuk zarı hastalığıdır. Ayak tabanında yer alan topuğu ayağın ön tarafına bağlayan esnek doku bandının iltihaplanması, zarar görmesi topuk ağrılarına neden olmaktadır. Fazla kilolu kişilerde, obezlerde, hamileliğin son dönemlerinde topuk ağrıları görülmekteedir.

Topuk dikenine hangi hareketler iyi gelir?

Bacak bacak üstüne atıp şekilde görüldüğü gibi bir elinizle ayak parmaklarınıza yakın kısımdan, diğer elinizle topuğunuzdan tutarak ayak tabanındaki kasları esnetecek şekilde ellerinizi ters yöne çekin. Bırakmadan 5'e kadar sayın ve gevşeyin. Bu egzersizleri her sabah ve her akşam uygulayın.

Topuk arkası ağrısı nasıl geçer?

Evde topuk ağrısının geçirilmesi için doğal yöntemler kullanılabilir. Özellikle topuklardaki ağır travmalarda vazelin ve kırmızı biber karıştırılıp günde 2 defa topuklara masaj ile uygulanır. Bir süre sonra topuklardaki ağrıyı da giderecektir.

Topuk dikenine nasıl kurtulabilirim?

Topuk dikeninin tedavisinde öncelikle; ağrı kesici kremler eşliğinde masaj ve soğuk uygulamalarına başvurulmaktadır. Masaj uygulaması ayak parmaklarını geriye çekerek topuk üzerine 5 dakika boyunca soğuk uyguladıktan sonra ağrı kesici kremler sürülerek yapılmalıdır. Bu uygulama günde 4-5 defa tekrar edilmelidir.