Ev yapımı sirke nasıl muhafaza edilir?

İçindekiler:

  1. Ev yapımı sirke nasıl muhafaza edilir?
  2. Sirke olduktan sonra nasıl saklanır?
  3. Sirke anası tekrar kullanılır mı?
  4. Sirke Neden küf yapar?

Ev yapımı sirke nasıl muhafaza edilir?

Öncelikle dikkat etmeniz gereken, sirkeyi serin ve ışık almayan bir yerde saklamak. Kiler veya erzak dolabı bu iş için uygundur. Buzdolabında saklamanız çok da şart değil. Sirkeyi açtıktan sonra şişesinden başka bir yere almanıza gerek yok, kapağını sıkıca kapatarak kendi şişesinde saklayabilirsiniz.

Sirke olduktan sonra nasıl saklanır?

SİRKE SAKLAMA YÖNTEMİ: Sirkeyi serin ve güneş almayan ortamda saklamak en doğrusudur. Yemeklerde kullanılacak olan sirke buzdolabında cam şişede saklanmalıdır. Temizlik ve dezenfektan için kullanılacaksa plastik şişelerde serin ortamda saklanabilir. Sirke bozulduğu zaman alkole dönüşür ve çok keskin bir tat verir.

Sirke anası tekrar kullanılır mı?

Sirke yapmak için gereken mayaya sirke anası denir. Doğal fermantasyon işlemi sonucunda sirke üzerinde kendiliğinden oluşan opak, jelimsi bir tabaka olan sirke anası, fermantasyon işlemi tamamlandıktan sonra bir kaba alınarak daha sonra kullanılmak üzere muhafaza eldir.

Sirke Neden küf yapar?

Sirke yaparken fazla oranda şeker ya da bal ilave ediliyor. Bu da sirkenin çok çabuk bozulmasına neden olabiliyor. ... Sirkelerin ağızlarının da tülbentle kapatılması gerekiyor. Ağızları çok sıkı kapatıldığı ve ısının doğru şekilde olmadığı ortamlarda sirkenizde küfler oluşabilir.