Gebelikte bacak ağrılarına ne iyi gelir?

İçindekiler:

  1. Gebelikte bacak ağrılarına ne iyi gelir?
  2. Hamilelikte eklem ağrısına ne iyi gelir?
  3. Hamilelikte vucut ağrısı olur mu?
  4. Hamilelikte şiddetli bacak ağrısı neden olur?

Gebelikte bacak ağrılarına ne iyi gelir?

Hamilelik esnasında yaşanan bacak ağrıları için egzersiz yapmak yararlı olacaktır. Bunun için genelde annenin hafif kendini yormayacak tipte yürüyüşleri rahatlatıcıdır. Ayakları esnetmek kasları açacağından ağrıların yaşanmasında etkisini azaltır.

Hamilelikte eklem ağrısına ne iyi gelir?

Kalsiyum ve D vitamini eksikliği varsa vitamin takviyesi yapılmalıdır. Gebelikte yürüyüş, yüzme, hamile yogası ya da pilatesi gibi gebeliğe uygun hareketler içeren sporlar yapılabilir. Masaj da yine gebeliğe bağlı eklem ve kas ağrılarını hafifletmektedir.

Hamilelikte vucut ağrısı olur mu?

Eğer gebe kadının yaşamının daha önceki döneminde kas-iskelet kaynaklı ağrıları varsa bu durum gebelikle daha da şiddetlenebilir. Fizyoterapi uzmanları bu ağrılı olan durumlarla karşılaşabilirler. Gebelik esnasında kas ve iskelet sisteminde meydana gelen ve gebenin ağrı yaşamasına yol açan birçok durum vardır.

Hamilelikte şiddetli bacak ağrısı neden olur?

Genellikle hamileliğin ilerleyen dönemlerinde bazı gebelerde bacak ağrıları meydana gelebilir. Vücut ağırlığının birden değişmesi sonucu kilo artışı ve sinir siteminde yaşanan baskıdan dolayı bacak ağrısı sorunu yaşanabilir. Başta magnezyum ve kalsiyum eksikliği bacaklarda ağrı yaşanmasına neden olabilir.