Kahve rengi lekeler hamilelik belirtisi midir?

İçindekiler:

  1. Kahve rengi lekeler hamilelik belirtisi midir?
  2. Implantasyon kanaması adetten kaç gün önce olur?
  3. Kahve rengi leke gelmesi nedir?
  4. Leke gelmesi durumunda oruç bozulur mu?

Kahve rengi lekeler hamilelik belirtisi midir?

Vajinal akıntı, tüm kadınlarda görülen olağan bir durumdur. Dönemsel olarak farklı yoğunlukta, renkte, görünümde olabilir. Hamilelikte kahverengi akıntı genellikle anne adayları için endişe verici olsa da, başka bir semptom oluşmadığı sürece normal kabul edilmektedir.

Implantasyon kanaması adetten kaç gün önce olur?

Yerleşme kanaması, adet döneminden birkaç gün önce gerçekleşir. Yerleşme kanaması tüp bebek ile gebe kalmak isteyen kadınlar için endişe verici olabilir.

Kahve rengi leke gelmesi nedir?

Kahverengi akıntı önceden oluşan vajina salgılarında kan olması anlamına gelir. Kanın vücuttan uterustan (rahim) çıkması ekstra zaman aldığında, oksitlenir. Bu, açık veya koyu kahverengi renkte görünmesine neden olabilir. Bu akıntıyı takiben adet görüldüğü için bir hastalığın varlığından söz edilemez.

Leke gelmesi durumunda oruç bozulur mu?

Hanefi mezhebine göre kadınların 10 güne kadar olan kanamaları normal, daha fazla olan süreler ise özür olarak kabul edilir. Eğer kahverengi leke görülmesi 10 günlük süre içindeyse orucu bozar. 10 günden sonraki lekeler ise artık adet bitmiş kabul edileceğinden orucu bozmaz. Bu dönemlerde kadınlar oruçlarını tutabilir.