Elma armut hoşafı nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Elma armut hoşafı nasıl yapılır?
  2. Meyve hoşafı nasıl yapılır?
  3. Elma armut kurusu kompostosu nasıl yapılır?
  4. Hangi meyvelerin hoşafı yapılır?

Elma armut hoşafı nasıl yapılır?

Tencereye şeker ve suyu alın ve kaynatın. Elma ve armutları soyup, çekirdeklerini çıkartın ve iri parçalar halinde doğrayın. Şerbet kaynadığında önce elmaları şerbete ekleyin, elmalar yumuşayınca ateşten alın, armutları ve limon suyunu ilave edin. Soğutun ve servis edin.

Meyve hoşafı nasıl yapılır?

Tencereye su alınarak kaynamaya bırakılır. Meyveler doğranır ve kaynayan suya tarçın ile birlikte eklenir. Bir taşım kaynatıldıktan sonra şekeri eklenir ve meyveler yumuşayana kadar (yaklaşık 5 dakika kadar) pişirilir. Ocağın altı kapatıldıktan sonra limon kabuğu ile birlikte dilimlenerek içerisine eklenir.

Elma armut kurusu kompostosu nasıl yapılır?

Bir gece bekletilmiş elma kurusunu bir tencereye alın ve üzerine yeterince su koyun ve biraz kaynatın, kaynamaya başlayınca şekeri ilave edin ve kaynamaya devam etirin. Suyun rengi değiştiğini görünce ve elmaların iyice yumuşadığını görünce ocaktan alın, soğumasını bekleyin ve servis tabağına alın.

Hangi meyvelerin hoşafı yapılır?

Erik, elma, ayva, kayısı, şeftali... Komposto tüm meyvelerden yapılabilir, tercih senin. Ayva, elma gibi daha sert meyvelerden komposto yaparken, şeker ve su kaynadıktan sonra meyveleri içine atıp meyvesiyle birlikte 10 dakika kadar daha pişirebilirsin.