Kuru ele ne iyi gelir?

İçindekiler:

  1. Kuru ele ne iyi gelir?
  2. Aşırı kuru ele ne iyi gelir?
  3. Kırışık ellere ne iyi gelir?
  4. Eller neden tahriş olur?

Kuru ele ne iyi gelir?

Evde cilt, yüz ve saç bakımının olmazsa olmaz bileşeni zeytinyağı, soğuktan çatlayan ellerin de en pratik ilaçlarından. 2 yemek kaşığı zeytinyağını bir parça vazelin krem, birkaç damla da limon suyu ile iyice karıştırarak krem kıvamına getir. Kremi ellerinde 20 dakika kadar bekletip ılık suyla durulayabilirsin.

Aşırı kuru ele ne iyi gelir?

Bol su içmek ve cildinizi düzenli olarak besleyici ve onarıcı kremler ile nemlendirmek aşırı kuruluğun yatıştırılmasına destek olur. Bitkisel doğal yağlar içeren kremler, gündüz kremleri, yağlı his bırakmayan nemlendiriciler ile düzenli olarak cildinizi nemlendirerek aşırı kuruluk hissinin önüne geçebilirsiniz.

Kırışık ellere ne iyi gelir?

ŞEKER VE LİMON SUYU İLE CİLDİNİZİ YENİLEYİN: Limon ve şeker bir araya geldiğinde mükemmel bir cilt yenileyici olarak çalışırlar. Limon suyu ve şekeri karıştırarak dairesel hareketlerle ellerinize sürün ve kuruyunca yıkayın. Ellerdeki yaşlılığa bağlı lekeleri ve kiri temizler.

Eller neden tahriş olur?

ALERJİK REAKSİYONLAR Kaşıntılı eller bazen alerjik reaksiyona neden olan tahriş edici ya da kimyasallara sürekli maruz kamanın sonucudurlar. Genellikle yüzük, diğer takılar ve metallerden, sabun, dezenfektanlar, yüksek klorlu su, antiseptik veya antibakteriyel maddeler alerjik reaksiyonlara neden olabilir.