Yüzdeki siyah lekeler nasıl geçer?

İçindekiler:

  1. Yüzdeki siyah lekeler nasıl geçer?
  2. Yüzdeki lekeler hangi hastalığın habercisi?
  3. Göz çevresindeki kahverengi lekeler neden oluşur?
  4. Yüzde cilt lekesi neden olur?

Yüzdeki siyah lekeler nasıl geçer?

Karbonat Maskesi: Bir kaşık karbonat ve az miktarda suyla hazırlayacağınız macun kıvamındaki karbonat maskesini, yüzünüzde 10 dakika tutarak yıkayın. Cildinizin daha pürüzsüz ve siyah noktalardan arınmış olduğunu fark edeceksiniz. Bu maskeyi haftada 1-2 kez uygulayabilirsiniz.

Yüzdeki lekeler hangi hastalığın habercisi?

Egzama, sedef ve gül hastalığı gibi deri döküntülerine sebep olan cilt hastalıkları da lekelere yol açabilir. Bazal, skuamöz ve melanom hücreli cilt kanseri türlerinde ciltte farklı leke ve lezyonlar oluşur.

Göz çevresindeki kahverengi lekeler neden oluşur?

Atopik dermatit, periorbital alerjik kontakt dermatit gibi bazı cilt hastalıkları, postinflamatuvar hiperpigmentasyona bağlı olarak göz çevresinde renk koyulaşmasına yol açabilir. Doğum kontrol ilaçları, östrojen replasman tedavisi, bazı kanser ilaçları ve göz damlaları bu bölgede pigmentasyon artışı yapabilir.

Yüzde cilt lekesi neden olur?

Cilde doğal rengini veren melanosit hücrelerinin fazla üretimi ya da düzensizliğine bağlı olarak ciltte lekeler oluşur. Lekelerin birçoğu güneş ışınlarına uzun süre boyunca maruz kalma sonucu oluşsa da genetik faktörler, hormonal ilaçlar, hamilelik ve bazı kimyasal maddeler de melanosit hücre yapısını bozabilir.