Tansiyon ölçerken kaça kadar?

İçindekiler:

  1. Tansiyon ölçerken kaça kadar?
  2. Manşonla tansiyon nasıl ölçülür?
  3. Iki kol arasında tansiyon farkı neden olur?
  4. Manuel olarak tansiyon nasıl ölçülür?

Tansiyon ölçerken kaça kadar?

Manşonu yaklaşık 180 mm.Hg'ya ("180 milimetre-civa" diye okunur) kadar şişiriniz. Bu basınç çoğu kimsede damarlardaki basıncı yenmeye yetecektir. Eğer bu seviyede nabız atışına benzeyen hiçbir ses duymuyorsanız 30 mmHg. kadar daha şişirip yine nabız atışı şeklinde hiçbir ses duymadığınızdan emin olunuz.

Manşonla tansiyon nasıl ölçülür?

Manşon kalple aynı hizada olmalıKişinin kolu sıvanır. Tansiyon aletinin kola sarılan kısmına "manşon" denir. Manşon kalple aynı hizada olacak şekilde sarılmalıdır. (Ya da daha kolayı, dirseğin katlanma çizgisinin bir-iki parmak üzerinden sarılır.)

Iki kol arasında tansiyon farkı neden olur?

İki koldaki ölçümlerde büyük tansiyon arasında önemli bir fark çıkması, damarlarda daralmanın veya sertleşmenin göstergesi olabilir. Kan akışını etkileyen damardaki bu değişiklikler, ilerideki kalp krizi, inme veya erken ölüm için bir risk göstergesi olarak kabul ediliyor.

Manuel olarak tansiyon nasıl ölçülür?

Manşonu, dirsek kıvrımının 3-4 cm üst kısmına, içindeki hava torbası kol arterini ortalayacak şekilde ve, kola tam oturacak şekilde, yeterli sıkılıkta (ne sıkı, nede gevşek) kola sarınız. Steteskop kulaklığını dış kulak yolunu kapatacak şekilde takınız (kulaklığın uçları öne bakacak biçimde).