18 yaş altı için bes nedir?

İçindekiler:

  1. 18 yaş altı için bes nedir?
  2. Öğrenci sigortalı olabilir mi?
  3. BES kimlere yapılır?
  4. SGK öğrenci kaç yaşına kadar geçerli?

18 yaş altı için bes nedir?

18 yaş altına tanınan bireysel emeklilik güvencesiyle, ebeveynler artık çocuklarının doğumundan itibaren onların gelecekleri için akıllı yatırım yapabilecekler. Yaş sınırlamasının kalkmasıyla beraber, 18 yaş altındaki çocuklar, kendi adlarına bireysel emeklilik sözleşmesine sahip olabilecekler.

Öğrenci sigortalı olabilir mi?

Öğrenciler de artık çalışanlar gibi sigortalı olabiliyor. Mevzuatımız sigortalılığı genel anlamda fiilen çalışma ve prim ödeme şartlarına bağlamış durumda. ... Çalışmadan sigortalılık öğrenciler için de geçerli oluyor. En önemli şart ise 18 yaşını tamamlamış olmak.

BES kimlere yapılır?

Bireysel emeklilik sistemine herkes katılabilir. tarihinde yürürlüğe giren düzenleme ile birlikte artık fiil ehliyeti bulunmayan kişiler de yasal temsilcileri aracılığıyla bireysel emeklilik sisteminin avantajlarından faydalanabiliyor.

SGK öğrenci kaç yaşına kadar geçerli?

Anne baba üzerinden sağlıktan yararlanma durumları Öğrencilik kavramına yüksek lisans ve doktora yapan öğrencilerin girdiğini de bu noktada belirtmek gerekir. Bu kişiler de öğrenim gördükleri sürece 25 yaşına kadar sağlık hak sahipliğinden yararlanmaktadırlar.