İş güvenliği belgesi nasıl alınır?

İçindekiler:

  1. İş güvenliği belgesi nasıl alınır?
  2. İş güvenliği uzmanlığı sınavını hangi kurum yapıyor?
  3. Iş güvenliği uzmanlığı eğitimini veren kurslar kime bağlıdır?
  4. Iş güvenliği eğitimini kim verir?
  5. Iş sağlığı ve güvenliği eğitimi ne kadar sürüyor?

İş güvenliği belgesi nasıl alınır?

İş güvenliği sertifikasını alabilmek için öncelikle İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü İşyeri Hekimliği ve İş Güvenliği Uzmanlığı Sınavına (İSG) girmeniz gerekmektedir. Eğer bu sınavı başarıyla geçerseniz, sınıfınıza göre sertifikanızı alabilirsiniz.

İş güvenliği uzmanlığı sınavını hangi kurum yapıyor?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Genel Müdürlüğü'nün yetkilendirdiği Eğitim Kurumları tarafından düzenlenen eğitim programına katılıp, Genel Müdürlükçe yapılacak olan sınavlarda başarılı olanlara İş Güvenliği Uzmanı belgesi verilir.

Iş güvenliği uzmanlığı eğitimini veren kurslar kime bağlıdır?

İSG uzmanlığı eğitimleri kesinlikle bakanlık tarafından yetkilendirilen kurum ve kuruluşlar tarafından verilmektedir. Hangi akademilerin, üniversitelerin veya kuruluşların yetkili olduğunu Çalışma Bakanlığının web sitesinden öğrenebilirsiniz.

Iş güvenliği eğitimini kim verir?

İş güvenliği uzmanları, işyeri hekimleri ve diğer sağlık personelinin eğitimlerini vermek üzere Bakanlıkça yetkilendirilen kamu kurum ve kuruluşları, üniversiteler ve 13/1/2011 tarihli ve 6102 sayılı Türk Ticaret Kanununa göre faaliyet gösteren şirketler tarafından kurulan müesseseler bu eğitimleri verebilir.

Iş sağlığı ve güvenliği eğitimi ne kadar sürüyor?

Bu eğitim ilkelerine göre; İşyeri tehlike sınıfı az tehlikeli olan çalışanlara asgari 8 saat. İşyeri tehlike sınıfı tehlikeli olan çalışanlara asgari 12 saat.