Kürtajdan sonra parça kaldığını nasıl anlarız?

İçindekiler:

  1. Kürtajdan sonra parça kaldığını nasıl anlarız?
  2. Kürtaj sonrası lekelenme ne kadar devam eder?
  3. Bebek düştükten sonra parça kalırsa ne olur?
  4. Düştükten sonra kanama ne kadar devam eder?
  5. 8 haftalık düşükte kürtaj gerekir mi?

Kürtajdan sonra parça kaldığını nasıl anlarız?

Kürtaj sonrası "parça kalması": Usulüne uygun ve yasal tahliye sınırları içerisinde yapılan kürtaj uygulamalarında yaklaşık olarak %5 hastada ortaya çıkar. Bu durum kendini ilk iki haftada aşırı kanama, ya da ikinci haftadan sonra devam eden kanama şeklinde belli eder.

Kürtaj sonrası lekelenme ne kadar devam eder?

Bazende 15-20 gün kadar devam eden leke tarzı vajinal kanama olabilir. Kürtaj sonrası ilk adet ise işlemden 4-6 hafta sonra olur. Nadirde olsa kürtaj sonrasında enfeksiyon, rahim delinmesi, rahimde parça kalması, rahim içi yapışıklık, başarısız kürtaj gibi sorunlar ile karşılaşıbilir.

Bebek düştükten sonra parça kalırsa ne olur?

Tekrarlayan düşük (habituel abortus) Nedeni genelde hormonal sorunlar, rahim ağzı problemleri, enfeksiyon veya hastalıklardır. Tekrarlayan düşüklerde de içerde parça kalması durumunda kürtaj yapılır.

Düştükten sonra kanama ne kadar devam eder?

Eğer düşük tamamlandıysa, kanama bir hafta, en çok iki hafta sürmelidir. Kayıptan sonra birkaç gün bazı küçük kramplar yaşayabilirsiniz. Kanama asla adetin en ağır gününden daha ağır olmamalıdır. Eğer kan kaybı bir saatte bir pedi veya bir tamponu aşarsa veya kanama iki haftadan fazla sürerse, doktorunuza haber verin.

8 haftalık düşükte kürtaj gerekir mi?

Düşük sonrası kürtaj her zaman gerekmeyebilir. 6-7 haftadan küçük gebelikler düştüğünde kendiliğinden tıbbi bir müdahale olmadan sonlanabilirler. Gebelik büyüdükçe düşük sonrası bazı parçaların kalma ihtimali artar. Eğer kürtaj yapılmazsa uzayan kanamalar ve enfeksiyon riski olabilir.