142 madde nedir?

İçindekiler:

  1. 142 madde nedir?
  2. 163 üncü madde nedir?
  3. TCK 142 1 C cezası nedir?
  4. TCK 163 3 maddesi nedir?
  5. TCK 165 maddesi nedir?
  6. Anayasanın 143 maddesi nedir?
  7. TCK 142 2 H uzlaşmaya tabi mi?
  8. TCK 142 2 e maddesi nedir?
  9. TCK 163 şikayete tabi mi?
  10. TCK 165 şikayete bağlı mı?
  11. 160 madde nedir?
  12. Hırsızlık yapan kaç yıl yatar?

142 madde nedir?

(1) (Değişik: 26/6/20/3 md.) Bir suçun işlenmesiyle elde edilen eşyayı veya diğer malvarlığı değerini, bu suçun işlenmesine iştirak etmeksizin, satan, devreden, satın alan veya kabul eden kişi, altı aydan üç yıla kadar hapis ve onbin güne kadar adlî para cezası ile cezalandırılır.

163 üncü madde nedir?

(1) Otomatlar aracılığı ile sunulan ve bedeli ödendiği takdirde yararlanılabilen bir hizmetten ödeme yapmadan yararlanan kişi, iki aydan altı aya kadar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılır.

TCK 142 1 C cezası nedir?

TCK 142/1 kapsamında nitelikli hırsızlık suçunun işlenmesi halinde bu suçu işleyen kişiye mahkeme tarafından üç yıldan yedi yıla kadar hapis cezası verilir.

TCK 163 3 maddesi nedir?

Abonelik esasına göre yararlanılabilen elektrik enerjisinin, suyun veya doğal gazın sahibinin rızası olmaksızın ve tüketim miktarının belirlenmesini engelleyecek şekilde tüketilmesi halinde kişi hakkında bir yıldan üç yıla kadar hapis cezasına hükmolunur. (TCK m.163/3).

TCK 165 maddesi nedir?

(1) Bir suçun işlenmesiyle elde edilen eşyayı veya diğer malvarlığı değerini, bu suçun işlenmesine iştirak etmeksizin, satan, devreden, satın alan veya kabul eden kişi, altı aydan üç yıla kadar hapis ve onbin güne kadar adlî para cezası ile cezalandırılır.

Anayasanın 143 maddesi nedir?

Türk Milleti, egemenliğini, Anayasanın koyduğu esaslara göre, yetkili organları eliyle kullanır. Egemenliğin kullanılması, hiçbir surette hiçbir kişiye, zümreye veya sınıfa bırakılamaz. Hiçbir kimse veya organ kaynağını Anayasadan almayan bir Devlet yetkisi kullanamaz.

TCK 142 2 H uzlaşmaya tabi mi?

Hırsızlık suçunun TCK 141'de yer alan basit hali de uzlaştırma kapsamında sayılmıştır. Buna göre suçun basit hali söz konusu ise yargılamaya geçilmeden önce uzlaşma görüşmeleri yapılmak zorundadır. Ancak TCK 142 ve devamı maddelerinde yer alan nitelikli haller söz konusu olduğunda uzlaşma söz konusu olmaz.

TCK 142 2 e maddesi nedir?

Hırsızlık suçu bir kimsenin, zilyedinin rızası olmadan başkasına ait bir taşınır malı. kendisine veya başkasına bir yarar sağlamak maksadıyla bulunduğu yerden alınmasıdır. ... Hırsızlık suçunun bileşim sistemleri vasıtasıyla işlenebilmesi ise aynı kanunun 142/2-e maddesinde düzenlenmiştir.

TCK 163 şikayete tabi mi?

Karşılıksız yararlanma suçu ise şikayete tabi suçlar arasında yer almamaktadır. Bu nedenle soruşturma savcılık tarafından resen (kendiliğinden) başlatılacaktır. Şikayete tabi olmayan bir suç olduğundan şikayetten feragat edilmesi halinde yargılama aşamasına herhangi bir etkisi olmayacaktır.

TCK 165 şikayete bağlı mı?

Suç eşyasının satın alınması veya kabul edilmesi suçu (TCK m.165), uzlaşma kapsamında olan suçlardandır. Suç eşyasını satın alma veya kabul etme suçu, şikayete tabi suçlar arasında yer almadığından savcılık tarafından resen soruşturulur, bu suçlara dair herhangi bir şikayet süresi yoktur.

160 madde nedir?

TCK Madde 160 (1) Kaybedilmiş olması nedeniyle malikinin zilyedliğinden çıkmış olan ya da hata sonucu ele geçirilen eşya üzerinde, iade etmeksizin veya yetkili mercileri durumdan haberdar etmeksizin, malik gibi tasarrufta bulunan kişi, şikayet üzerine, bir yıla kadar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılır.

Hırsızlık yapan kaç yıl yatar?

Hırsızlık suçunun basit temel şekli, TCK m. 141'de düzenlenen açıkta bırakılan eşya (kullanım veya adet gereği açıkça bırakılan eşyalar hariç) hakkındadır. Basit hırsızlık suçu cezası, 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezasıdır. Hırsızlık suçu yaptırımı ve hırsızlık suçu cezası kapsamına göre değişmektedir.