Pudra hangi aşamada sürülür?

İçindekiler:

  1. Pudra hangi aşamada sürülür?
  2. Kapatıcı pudra nasıl kullanılır?
  3. Pudra nedir tanımı?
  4. Yüz pudrası ne zaman kullanılır?
  5. Pudra fondöten yerine kullanılır mı?
  6. Terra Cotta pudra nasıl kullanılır?
  7. Pudra ne zaman bulundu?

Pudra hangi aşamada sürülür?

Pudra, fondöteninizin ve kapatcınızın üzerine uyguladığınızda cildinizi daha pürüzsüz gösteren bir kozmetik ürünüdür. Aynı zamanda cildinize uyguladığınız ürünlerin kırışıklıklara dolmasını engeller. Teninizi matlaştırır ve makyajınızı sabitler.

Kapatıcı pudra nasıl kullanılır?

Geniş bir pudra fırçasını kapağın içinde gezdir ve fazla pudrayı fırçadan silkele. Fırçayı yüzünde yağlanan ve parlayan bölgelere nazikçe uygula. Toz pudra yerine kullanımı daha kolay olan kompakt transparan pudrayı da istersen süngerle ya da fırçayla normal pudra uygular gibi uygulayabilirsin.

Pudra nedir tanımı?

Pudra, makyaj malzemesi olarak kullanılan bir çeşit kozmetik ürün. Pudra eskiden pirinç unundan yapılırken günümüzde çok daha başka maddelerden yararlanmaktadırlar. Nişasta, talk, kalsiyum karbonat, çinko ya da titan oksitleri gibi maddeler bugün güzellik malzemelerinin içinde yer almaktadır.

Yüz pudrası ne zaman kullanılır?

Pudrayı yüzünüze kapatıcı ve fondoten sürdükten sonra sürmeniz gerekiyor. Eğer kullandığınız ürün hem pudra hem de fondoten özelliği olan bir ürünse astardan sonra direk olarak uygulayabilirsiniz.

Pudra fondöten yerine kullanılır mı?

Pürüzsüz cilt için her makyajında mutlaka pudra kullanmanı öneriyoruz. Pudrayı dilersen fondötenin üzerine sürebilir veya sadece pudra kullanarak ten makyajını tamamlayabilirsin. Makyaj pudrası cildi daha mat gösterdiği için özellikle yağlı ciltler tarafından çok severek kullanılıyor.

Terra Cotta pudra nasıl kullanılır?

Özellikle bronz makyaj yaptığınızda veya yüzünüze bir renk atmak istediğinizde Farmasi markasında bulunan terracota pudraları tercih ederek muhteşem bir görünüm yakalayabilirsiniz. İsterseniz tek başına ışıltılı bir allık gibi, isterseniz tıpkı bir bronzer gibi yüzünüze renk katmak için uygulayabilirsiniz.

Pudra ne zaman bulundu?

"Pudranın dünyada ilk kez, boya yapmak amacıyla eski Mısırda M.Ö.4000-3500 yıllarında kullanıldığı biliniyor. Bu dönemde günümüzdeki haliyle olmasa da, pudra haline getirilen bakır tozundan elde edilen mavi-yeşil bir boya, makyaj malzemesi olarak üretildi.