Makarna Yogurtlaması nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Makarna Yogurtlaması nasıl yapılır?
  2. Cimcik makarna nasıl yapılır?
  3. Tek kişilik yoğurtlu makarna nasıl yapılır?
  4. Makarna ne kadar ısıtılır?
  5. Makarna 2 kez ısıtılır mı?

Makarna Yogurtlaması nasıl yapılır?

Suyu kaynatıp içine makarnayı ekleyin ve istediğiniz kıvamda haşlayıp suyunu süzün. Ayrı bir kapta yoğurt, rendelediğiniz sarımsaklar, nane ve tuzu karıştırın, makarnaları da ekleyip karıştır. Yağı kızdırıp içine toz biberi ekleyin ve kavurun. Yoğurtlu makarnayı servis kabına alıp biberli yağı üzerine gezdirin.

Cimcik makarna nasıl yapılır?

Önce bir santim eninde uzun şeritler halinde, kesip tepsiye alın. Tencereye 1 litre su ve 1 çorba kaşığı tuz atıp, kaynatın ve hamur parçalarını ekleyip, 1-2 defa karıştırın. Yaklaşık 2-3 dakika pişirin ve süzün.

Tek kişilik yoğurtlu makarna nasıl yapılır?

Yoğurt bir kaseye alınır üzerine sarımsak ve tuz ilave edilerek çırpılır. Haşlanan makarna derin bir tabağa alınarak yoğurtlu sos ile karıştırılır. Tereyağı tavada eritilir üzerine nane ve pul biber eklenerek karıştırılır. Hazırlanan pul biberli sos makarnanın üzerine dökülerek servis edilir.

Makarna ne kadar ısıtılır?

Üzerine makarna veya pilavı boşaltın. Üzerine çay kaşığıyla ufak tereyağı parçaları koyun. Ya da dilerseniz bir yemek kaşığı kaşar rendesi serpin. 180 derece fırında on dakika ısıtın.

Makarna 2 kez ısıtılır mı?

Yemeklerin en fazla 1 kere ısıtılması gerekir. İkinci kere ısıtılacak yemekte bakteri oranı üretim oranı artacaktır.