Sirke anası ile neler yapılabilir?

İçindekiler:

  1. Sirke anası ile neler yapılabilir?
  2. Doğal sirke mayası nasıl yapılır?
  3. Elma sirkesi Mayası nasıl yapılır?
  4. Sirke anası oluştuktan sonra ne yapılır?
  5. Ev yapımı sirke bozulur mu?

Sirke anası ile neler yapılabilir?

Sirke anası ise bir tür mayadır. Bu maya, sirke yapımında fermantasyonu sağlamak için kullanılır. Jelimsi kıvamdaki sirke anasını saklayarak diğer sirkeleri yapabilirsiniz. Sirke anasının yerine kullanılabilecek şeylerin başında bal ve doğal pekmez geliyor.

Doğal sirke mayası nasıl yapılır?

Önce iyice yıkadığınız meyveleri küçük küçük doğrayıp bir cam kavanoza doldurun. Ardından içine bulgur, nohut ve içme suyu ekleyin ve plastik bir kaşıkla karıştırın. Cam kavanozun ağzını bir tülbentle kapatın ve 20 gün boyunca ışık almayan, serin bir yerde saklayın. 2 gün arayla kavanozu karıştırabilirsiniz.

Elma sirkesi Mayası nasıl yapılır?

Cam kavanozun ağzı ince bir tülbent ile kapatılır ve 20 gün kuru, ışık geçirmeyen, karanlık ve serin bir ortamda bekletilir. 2 gün ara ile malzemeler karıştırılır. Bu 20 günlük sürecin sonunda kavanozun üstünde jelimsi kıvamda ve opak bir tabaka oluşur. Bu tabaka sirkenin mayası olan sirke anasıdır.

Sirke anası oluştuktan sonra ne yapılır?

Sirke anası oluştuktan sonra etil alkolü tamamen sirkeye dönüştürür. Sirkenin fermantasyonu yaklaşık olarak 1,5 – 2 ay kadar sürer.

Ev yapımı sirke bozulur mu?

Sirke bozulursa ne olur? Sirke bildiğimiz anlamda bozulmaz. Özetle, teknik olarak serin ve karanlık bir yerde şişesinde saklanan sirke 100 yıl sonra bile güvenle tüketilebilir. Genelde sirkede bozulan şey kalitesi olacaktır.