Lise bilgilerime nasıl ulaşabilirim?

İçindekiler:

  1. Lise bilgilerime nasıl ulaşabilirim?
  2. E devlet lise diploma sorgulama nasıl yapılır?
  3. Lise diplomam kayıp nasıl çıkartırım?
  4. Kaybolan okul diploması nasıl çıkarılır?
  5. Lise transkript nereden alabilirim?

Lise bilgilerime nasıl ulaşabilirim?

E devlet kapısı, Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği sayesinde internet ortamında lise mezuniyet belgesi sorgulama imkanı tanınmıştır. Vatandaşlar T.C. kimlik numaraları ve e devlet şifreleri ile E devlet Kapısı üzerinden diploıma yerine de geçen lise mezuniyet belgelerini sorgulayabilir.

E devlet lise diploma sorgulama nasıl yapılır?

E-Devlet üzerinden açık lise mezuniyet belgesi almak için yine e-Devlet sistemine girerek arama bölümüne "Açık Öğretim Liseleri Mezuniyet Belgeleri Sorgulama" yazıp açık öğretim lise belgenizi rahatlıkla elde edebilirsiniz.

Lise diplomam kayıp nasıl çıkartırım?

İlk etapta ilkokul, ortaokul yahut liseden mezuniyetinizi tamamlamanızın ardından aldığınız diplomayı kaybettiğinizde, mezun edildiğiniz eğitim kurumunu ziyaret ederek, diplomanızın kaybolduğunu belirterek, tekrardan diploma çıkartmak istediğinizi yazılı bir dilekçe ile bildirmeniz lazım gelmektedir.

Kaybolan okul diploması nasıl çıkarılır?

Diploması kaybolan kişilerin, mezun oldukları kuruma, dilekçe ile birlikte kimlik fotokopilerini vermeleri gerekmektedir. Eğer mezun olduğunuz okulun ismi değişti veya kapandıysa, bu durumda bu belgeleri İl Milli Eğitim Müdürlüklerine vermeniz gerekmektedir.

Lise transkript nereden alabilirim?

Lise yılına ait transkriptlerini öğrenciler e-okul sistemi üzerinden kullanıcı bilgilerini ve şifrelerini girerek alabilmektedir. Resmi geçerliliği olabilmesi için ise müdür ve müdür yardımcısı imzalı halde bizzat okuldan alınması zorunludur.