Sünnet olan bebeğin pipisi nasıl korunur?

İçindekiler:

  1. Sünnet olan bebeğin pipisi nasıl korunur?
  2. Sünnetten sonra ne zaman çiş yapar?
  3. Sünnet sonrası kabuklanma olur mu?
  4. Sünnet olduktan sonra dikişler ne zaman düşer?
  5. Sünnet sonrası ağrı nasıl giderilir?

Sünnet olan bebeğin pipisi nasıl korunur?

Her bez değişiminde bezin pipinin denk geldiği yerine pişik kremi sürün. Böylece pipinin üzerindeki losyonun bez tarafından emilmesini engellemiş olursunuz. Bebek bezi sıkıca kapatılmalı, pipi açıkta bırakılmamalı. Geceleri de aynı şekilde 4 saati geçirmeden losyon uygulayın.

Sünnetten sonra ne zaman çiş yapar?

Normal şartlarda sünnetten 24 saat sonra pansumanın açılması ile birlikte ilk banyo yapılabilir. Kanama riski , enfeksiyon veya benzeri durumlarda ise ilk banyo 48 saat sonra yapılmasında yarar vardır. Yetişkin çocuklarda 10 güne kadar günde bir kez banyo yapılması yeterlidir.

Sünnet sonrası kabuklanma olur mu?

Sünnetten 4-5 gün sonra sünnet olan bölgede ve penisin başında kabuklanma olabilir. Banyo yapmaya başladıktan sonra 1- 2 hafta içinde bu kabuklar dökülecek ve penis daha normal gözükecektir. Sünnet sırasında cilt ve mukozayı birleştirmek için kullanılan dikişler 2-3 hafta içinde kendiliğinden düşecektir.

Sünnet olduktan sonra dikişler ne zaman düşer?

Sünnet sonrası bakım Sünnet sonrası antibiyotikli bir pomad uygulaması önerilmektedir. Günümüzde kendiliğinden eriyen dikiş materyalleri kullanıldığı için dikiş alma gibi bir gereksinim olmamaktadır, ortalama 20 gün sonra dikişler kendiliğinden düşer.

Sünnet sonrası ağrı nasıl giderilir?

Sünnetten sonra ilk 1-2 saatte, işlem sırasında uygulanan ilaçlar nedeniyle ağrı hissedilmez. Çocuğun sonraki iki gün boyunca zaman zaman ağrı hissetmesi de doğaldır. Bu süreçte çocuğa düzenli aralıklarla ağrı kesici verilebilir. Bebeklerde ağrı kesici fitil, daha büyük çocuklarda ise şurup ya da tablet kullanılabilir.