Evde gümüş yüzük nasıl parlatılır?

İçindekiler:

  1. Evde gümüş yüzük nasıl parlatılır?
  2. Gümüş pası nasıl temizlenir?
  3. Diş macunu gümüşe zarar verir mi?
  4. Siyah gümüş yüzük nasıl parlatılır?
  5. Rose gold gümüş nasıl parlatılır?
  6. Gümüş Kolye pası nasıl çıkar?
  7. Gümüş tepsi çizikleri nasıl giderilir?
  8. Gümüş parlatmak için ne yapılmalı?
  9. Alyansı parlatmak icin ne yapmali?

Evde gümüş yüzük nasıl parlatılır?

Bir miktar suyun içine iki yemek kaşığı sirke ve iki yemek kaşığı karbonat eklenir. Gümüş yüzük, bu karışımın içine konur ve 30 dakika boyunca bu karışımın içinde bekletilir. Ardından bol su ile durulanır ve yumuşak bir bez ile kurulanır.

Gümüş pası nasıl temizlenir?

İki yemek kaşığı sirkenin içerisine bir miktar su ve iki yemek kaşığı karbonat ilave ederek bir karşım hazırlayın. Bu karışımın içerisine gümüşünüzü yatırın ve 30 dakika bu karşımın içerisinde bekletin. Ardından bol su ile durulayın. Kuru ve yumuşak biz bezle silin.

Diş macunu gümüşe zarar verir mi?

Diş macunu ile gümüş parlatmak, gümüşün diş macunu ile reaksiyona girmesi nedeniyle sıkça tercih edilen bir yöntemdir. ... Süre dolduktan sonra gümüş, kaptan çıkartılmalı ve bol su ile durulanmalıdır; ardından yumuşak bir bez yardımı ile kurulanmalıdır. Not: Bu yöntem gümüşlere zarar verebilmektedir.

Siyah gümüş yüzük nasıl parlatılır?

İki yemek kaşığı ve sirke iki yemek kaşığı karbonat bir miktar suda karıştırılır. Yüzüğünüzü bu karışımda yarım saat bekletin ve bol su ile durulayın. İki yemek kaşığı limon suyu ve bir yemek kaşığı tuz bir kâse suda karıştırılır. Kâsenin içinde kararmış yüzüğünüzü yarım saat bekletin ve ardından durulayın.

Rose gold gümüş nasıl parlatılır?

SİRKE, SU VE KARBONAT İLE GÜMÜŞ PARLATMA İki yemek kaşığı sirkenin içerisine bir miktar su ve iki yemek kaşığı karbonat ilave ederek bir karşım hazırlayın. Bu karışımın içerisine gümüşünüzü yatırın ve 30 dakika bu karşımın içerisinde bekletin. Ardından bol su ile durulayın.

Gümüş Kolye pası nasıl çıkar?

Bir kasenin içerisine koyacağınız 2 yemek kaşığı limon suyu ve bir yemek kaşığı tuz ilavesine biraz su ekledikten sonra iyice karıştırın. Bu karışımın içerisine gümüş takılarınızı bırakın. Yarım saatlik beklemenin ardından çıkaracağınız takınızı suyun altında iyice durulayın.

Gümüş tepsi çizikleri nasıl giderilir?

Küçük, dairesel hareketlerle diş macununu gümüş takılardaki çizik alana sürün. Tüm çizikleri ince bir diş macunu tabakası ile kaplayana kadar devam edin. Diş macununu ılık suyla durulayın ve mücevheri yumuşak bir bezle kurulayın. Tüm çizikler kaybolana kadar bu işlemi tekrarlayın.

Gümüş parlatmak için ne yapılmalı?

Kararan eşyanıza yumuşak başlı bir fırça veya bir peçete yardımı ile diş macunu sürerek ovun. Ardından ılık su dolu bir kabın içerisinde 30-40 dakika beklettikten sonra gümüşünüzü tekrar sudan geçirerek yumuşak bir bezle nazikçe silmelisiniz. Ketçap kararan gümüşlerin parlamasını ve bakımını sağlar.

Alyansı parlatmak icin ne yapmali?

Amonyaklı karışımla alyanslarınızı parlatabilirsiniz. Amonyak için 1 litre sıcak ya da ılık su 20 gram kadar beyaz sabun rendesi ve 100 gram amonyak koyup iyice karıştırın. Karıştırdığınız karışım alyansınızı koyup yarım saat bekletin. Daha sonra temiz bezle ya da deri parçası yardımıyla alyansı güzelce silin.