9 buçuk aylık bebek neler yapar?

İçindekiler:

  1. 9 buçuk aylık bebek neler yapar?
  2. 9 aylık bebek nasıl konuşur?
  3. 9.5 aylık bebek kaç kilo olmalı?
  4. 9 aylık bebek neler söyler?
  5. 9 buçuk aylık bebek ne yer?

9 buçuk aylık bebek neler yapar?

9 Aylık Bebek Neler Yapar?
  • Uzaktaki bir oyuncağı yakalamaya çalışabilir.
  • Düşen nesneleri takip edebilir.
  • Oturur pozisyonda ayağa kalkabilir.
  • Yüzüstü pozisyonda oturur duruma geçebilir.
  • Oyuncağını kimseye kaptırmaz.
  • Birisine veya bir şeye tutunarak ayağa kalkar ve durur.
Daha fazla öğe...

9 aylık bebek nasıl konuşur?

9 aylık bebek duyduğu kelimeleri taklit etmeye çalışmaya başlar, bazen duyduğu bir kelimenin bazı hecelerini doğru tekrarlar. Konuşuyormuş gibi sesler çıkarır. Böyle durumlarda bebek ile konuşmak, çıkardığı sesleri anlamlandırmak ve etrafındakileri isimlendirmek dil gelişimini destekler.

9.5 aylık bebek kaç kilo olmalı?

İşte, tüm detaylar. Dokuz aylık kız bebeklerin kilosu, 6.400 gr. ortalama ila kilo 86 gr. üst sınırının 10. 800 arasında olması gerekirken, erkek bebeklerin kilosu ise, 6500 gr. ortalama ila 9000 gr. arasında ya da üst sınır olarak da 11.300 gr. olmalıdır.

9 aylık bebek neler söyler?

9. ay itibariyle bebekler “hayır”, “evet” ve “bay bay” gibi temel kelimeleri anlayabilir. Daha çok sayıda ünsüz sesi ve daha geniş yelpazede ses tonlarını kullanmaya başlayabilir. Pek çok bebek bu dönemde “baba”, “dede” gibi basit kelimeleri söylemeye başlar.

9 buçuk aylık bebek ne yer?

Bu dönemde de anne sütü hala ana öğündür. Bu dönemdeki bebeklerin gelişimi hakkında bilgi sahibi olmak için 9. ay bebek gelişimi yazımızı okuyabilirsiniz. Bebeğin günlük beslenme planının %50'si anne sütü, %50 si ise ek gıdadan oluşur. Bebeğiniz bu dönemde 3 öğün olarak ek gıda tüketebilir.