Teknik rapor nereden alınır?

İçindekiler:

  1. Teknik rapor nereden alınır?
  2. Teknik raporu kim hazırlar?
  3. Tutanak ve rapor arasındaki asıl fark nedir?
  4. Tutanak ve rapor nasıl yazılır?
  5. Bina statik raporu nereden alınır?

Teknik rapor nereden alınır?

Teknik rapor nereden alınır konusuna gelecek olursak. Bu konuda inşaat firmaları ve danışmanlık şirketleri insanlara yardımcı olmaktadır. Bunun dışında Yapı ve Deprem Uygulama ve Araştırma kurumları da bu konuda yardımcı olmaktadır.

Teknik raporu kim hazırlar?

Teknik rapor nedir sorusundan ziyade bilinmesi gereken, teknik raporun kimler tarafından hazırlanması gerektiği gibi konular önemlidir. Her inşaat mühendisi bu raporu hazırlamak ile yetkili değildir. Ancak İnşaat Mühendisleri odasına kayıtlı ve bu alanda yetkilendirilmiş olan kişiler bu raporu hazırlayabilmektedir.

Tutanak ve rapor arasındaki asıl fark nedir?

Rapor, bir konu veya olay hakkında yapılan araştırmaların sonuçlarının yazıldığı metin türüdür. Tutanak, toplantılarda konuşulan, alınan kararları veya bir olayı anlatan resmî yazı türdür.

Tutanak ve rapor nasıl yazılır?

Tutanaklar düzgün, kısa, anlaşılabilir ifade ile yazılmalıdır. Tutanak kâğıdın sadece bir yüzüne yazılır. Eğer tutanak birden fazla sayfaya yazılacak ise sayfanın üst kısmında tutanağın kaçıncı sayfası olduğu yazı ile belirtilir ve her sayfanın altı mutlaka imzalanır.

Bina statik raporu nereden alınır?

Statik rapor almak için bu konuda uzmanlaşmış inşaat firmalarına ya da inşaat danışmanlık şirketlerine başvurmak gerekir. Bu tip kurumlarda deneyimli inşaat mühendisleri çalışmaktadır.