Göze ve kulağa damla damlatmak orucu bozar mı?

İçindekiler:

  1. Göze ve kulağa damla damlatmak orucu bozar mı?
  2. Hanefi mezhebine göre burun damlası orucu bozar mı?
  3. Kulağa damla damlatmak orucu bozar mı?
  4. Göze kulak damlası damlatılır mı?
  5. Burun içine krem sürmek orucu bozar mı?
  6. Abdest alırken göze su kaçarsa oruç bozulur mu?
  7. Hanefi mezhebine göre göz damlası abdesti bozar mı?
  8. Kulağa nasıl damla damlatılır?
  9. Göze damla damlattıktan sonra ne yapılmalı?

Göze ve kulağa damla damlatmak orucu bozar mı?

Kulak ile boğaz arasında bir kanal bulunmaktadır. Ancak kulak zarı bu kanalı tıkadığından, ilaç boğaza ulaşmaz. Bu nedenle kulağa damlatılan ilaç orucu bozmaz. Kulak zarında delik bulunsa bile, kulağa damlatılan ilaç, kulak içerisinde emileceği için, ilaç ya hiç mideye ulaşmayacak ya da çok azı ulaşacaktır.

Hanefi mezhebine göre burun damlası orucu bozar mı?

Bu da, mazmazadan ( ağzı su ile çalkalamadan) sonra ağızda kalan rutubette olduğu gibi orucu bozacak düzeyde görülmemiştir. Kaldı ki bu işlem yeme içme yani gıdalanma anlamı da taşımamaktadır. Dolayısıyla burun damlası orucu bozmaz (DİYK 22. 09. 2005 tarihli karar).

Kulağa damla damlatmak orucu bozar mı?

Kulak zarında delik bulunsa bile, kulağa damlatılan ilaç, kulak içerisinde emileceği için, ilaç ya hiç mideye ulaşmayacak ya da çok azı ulaşacaktır. Kaldı ki bu işlem yeme içme yani gıdalanma anlamı da taşımamaktadır. Dolayısıyla kulak damlası orucu bozmaz (DİYK 22. 09. 2005 tarihli karar; bkz.

Göze kulak damlası damlatılır mı?

Kulak: Etkilenmiş kulaktaki bölge temizlenmeli, günde 3-4 kez ve gece olmak üzere her defasında 2-3 damla şeklinde uygulanmalıdır. Gerektiğinde daha sık damlatılabilir. Uygulama yolu ve metodu: Göze ya da kulağa damlatılarak uygulanır.

Burun içine krem sürmek orucu bozar mı?

Tedavi amacıyla buruna damlatılan ilacın bir damlası, yaklaşık 0, 06 cm3 tür. Bunun bir kısmı da burun çeperleri tarafından emilmekte, çok az bir kısmı mideye ulaşmaktadır. Bu da, mazmazadan ( ağzı su ile çalkalamadan) sonra ağızda kalan rutubette olduğu gibi orucu bozacak düzeyde görülmemiştir.

Abdest alırken göze su kaçarsa oruç bozulur mu?

Hataen boğaza su kaçması, oruçlu bulunulduğu hatırda değilken meydana gelirse, unutarak yapılmış hükmünü alır ve oruç bozulmaz (el-Fetâva'l-Hindiyye, I, 222). ... Şafii mezhebine göre ise; abdest veya gusül alırken ağız ve buruna az miktarda alınan su, elde olmayarak boğazdan inerse oruç bozulmaz.

Hanefi mezhebine göre göz damlası abdesti bozar mı?

Kaldı ki bu işlem yeme içme yani gıdalanma anlamı da taşımamaktadır. Dolayısıyla göz damlası orucu bozmaz.

Kulağa nasıl damla damlatılır?

Böylece damlalıktaki zar delinir ve damlalık akmaya başlar. • Şişeyi baş ve orta parmaklarınız arasında tutarak ters çeviriniz. • Ters çevrilmiş şişenin üzerine işaret parmağınız ile bir kerede uygulayacağınız hafif basınç ile SİPROGUT' un bir damlası akacaktır (Şekil 4). • Dış kulak yolu temizlenip kurulandıktan sonra ...

Göze damla damlattıktan sonra ne yapılmalı?

Verimli tedavi için damlanın gözün içine tam olarak girmesi ve damla uyguladıktan sonra bir süre gözün açık bırakılması gerekir. Eğer birden fazla göz damlası kullanılıyorsa damlalar arasında en az on dakika süre olmalıdır" bilgisini verdi .