Istanbul Üniversitesi Hukuk yatay geçiş için kaç ortalama?

İçindekiler:

  1. Istanbul Üniversitesi Hukuk yatay geçiş için kaç ortalama?
  2. Marmara Üniversitesine yatay geçiş kaç ortalama?
  3. Yatay geçiş Kontenjanları nasıl belirlenir?
  4. Marmara Üniversitesi yatay geçiş var mı?
  5. Not ortalaması ile başka bölüme geçilir mi?

Istanbul Üniversitesi Hukuk yatay geçiş için kaç ortalama?

Ayrıca, Bağıl Değerlendirme Sisteminde Ağırlıklı Genel Not Ortalamasının (AGNO) en az 2,5, Bağıl Değerlendirme Sistemi dışında ise, Genel Not Ortalamasının (kaydının yapılacağı yarıyıla geçiş notları dahil) en az % 60 olması gerekir.

Marmara Üniversitesine yatay geçiş kaç ortalama?

MADDE 7 - (1) Öğrencinin, yatay geçiş başvurusunda bulunabilmesi için bir yükseköğretim kurumunda kayıtlı olması gerekir. (2) Öğrencinin kayıtlı bulunduğu programda bitirmiş olduğu dönemlere ait GANO'sunun, eğitimini 4,00'lük sistemde almış ise en az 3,00; yüzlük sistemde almış ise en az yetmiş beş olması gerekir.

Yatay geçiş Kontenjanları nasıl belirlenir?

Kurumlar arası yatay geçişlerde kontenjan sayısı her sene Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenir ve Kurum'un sitesinde ilan edilir. Kontenjan sayısı üniversitelerin yerleştirme sonuçlarındaki doluluk oranına göre her sene değişiklik gösterdiğinden, internet sitesinden takip edilmesi gerekir.

Marmara Üniversitesi yatay geçiş var mı?

2019-2020 Bahar Yarıyılı Önlisans Kurumlararası Yatay Geçiş Başvuruları 27.01.2020 - 29.01.2020 tarihleri arasında, online olarak başvuru sistemimiz üzerinden alınacaktır.

Not ortalaması ile başka bölüme geçilir mi?

Kurumlar arası yatay geçişte not ortalaması önemli iken bölümler arasında taban puan geçerli. Farklı puan türünden başka bir bölüme de geçebilirsiniz. Bunun için de bu puan türünden de puanınızın hesaplanmış olması gerek. Geçmek istediğiniz bölüme en son giren öğrencinin puanına eşit ya da daha yüksek puanınız olmalı.