Sıcak su neye iyi gelir?

İçindekiler:

  1. Sıcak su neye iyi gelir?
  2. Sürekli ılık su içmek zararlı mı?
  3. Aç karnına ılık su içmenin faydaları nelerdir?
  4. Soğuk su içmek zararlı mi?

Sıcak su neye iyi gelir?

Ilık su içmek, sindirimi kolaylaştırıyor. Ilık su, midedeki besinlerin kolayca çözünmesini ve emilmesini sağlıyor, sindirim sistemini rahatlatıyor. Kabızlığı azaltıyor. Ilık su içmek bağırsakları büzüştürerek içeri kalan dışkının daha kolay atılmasına yardımcı oluyor.

Sürekli ılık su içmek zararlı mı?

Sunduğu faydaların yanı sıra ılık ve sıcak su içmenin olumsuz etkileri de bulunabilir. Sıcak su, idrar söktürücü bir görev görür. Dolayısıyla fazla sıcak su içmek, çok sık idrara çıkmanıza neden olabilir10. Kısa süre içerisinde fazla miktarda ılık su içmek, mide şişkinliğine ve nefes darlığına neden olabilir11.

Aç karnına ılık su içmenin faydaları nelerdir?

Sabahları aç karnına ılık su içmek metabolizmanın hızlanmasına yardımcı olduğundan kabızlığın verdiği şişkinliği giderdiği için zayıflamaya katkısı bulunmaktadır. Ayrıca sabahları güne ılık su içerek başlamak yağ yakımını hızlandırdığından daha sağlıklı ve kalıcı kilo vermeye yardımcı olmaktadır.

Soğuk su içmek zararlı mi?

Soğuk su içmek, vücuttaki mukus miktarının artmasına neden olabilir. Bu durum bağışıklık sistemi için adeta bir tehlikedir ve zamanla daha ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Soğuk su tüketimi kalp atış hızını düşürür. Bu durum da ciddi sağlık sorunlarına sebep olabilir.