Beyaz çamaşırların daha beyaz olması için ne yapmalıyım?

İçindekiler:

  1. Beyaz çamaşırların daha beyaz olması için ne yapmalıyım?
  2. Beyaz çamaşırlar renkli deterjanla yıkanır mı?
  3. Beyaz çamaşırlar hangi harfte yıkanır?
  4. Renkleri karışan kıyafetler nasıl düzelir?
  5. Kıyafete karışan renk nasıl temizlenir?

Beyaz çamaşırların daha beyaz olması için ne yapmalıyım?

Karbonat yardımıyla çamaşırlarınızı beyazlatmak için, çamaşırlarınızı çamaşır makinesinde yıkıyorsanız, deterjanın üzerine 1 tatlı kaşığı kadar karbonat ilave edin. Ayrıca, çıkmayan bir leke mevcutsa, bir miktar karbonatla limonu karıştırıp lapa hale getirdikten sonra çamaşırların üzerine sürüp, makineye atabilirsiniz.

Beyaz çamaşırlar renkli deterjanla yıkanır mı?

Beyaz çamaşırları yıkamak için mutlaka beyazları uygun olarak hazırlanmış ürünler kullanılmalıdır. ... Bu sebepten dolayı renkli çamaşırları karıştırmadan 60 derecede beyaz çamaşırların yine beyaz çamaşırları özel deterjan ile yıkanması büyük bir öneme sahiptir.

Beyaz çamaşırlar hangi harfte yıkanır?

İpekli bir kumaş olmadığı sürece beyazları 50 veya 60 derecede yıkamak mümkün. Aynı zamanda sentetik, pamuklu ya da yünlü programlardan birini seçmek suretiyle beyazlar rahatlıkla yıkanabilir.

Renkleri karışan kıyafetler nasıl düzelir?

Öncelikle renk alan çamaşırın rengini düzeltmek için mümkün olduğunca erken müdahale etmek gerekir. Rengi değişen çamaşırı kurutmamalısınız. Kuruduktan sonra rengini normal hale getirmek çok daha zor olacaktır. Islak ve boyanmış olan çamaşırı, iyi bir çamaşır deterjanı ile mümkünse uzun bir programda hemen yıkayın.

Kıyafete karışan renk nasıl temizlenir?

Lekenin üzerini kapatacak şekilde su koyunuz. Ve yine lekeyi kapatacak ölçüde sıvı deterjan ilave ediniz. Yaklaşık bir saat kadar kıyafeti bu suda bekletiniz. Ovalayarak duruladıktan sonra asınız.