Kavun çekirdeği tarlaya nasıl ekilir?

İçindekiler:

  1. Kavun çekirdeği tarlaya nasıl ekilir?
  2. Kavun çekirdeği hangi ayda dikilir?
  3. Kavun saksıda nasıl yetiştirilir?
  4. Kırkağaç kavunu ne zaman ekilir?
  5. Kavunun Olgunlastigini nasil anlariz?
  6. Kavun ne zaman meyve verir?
  7. Kavun ve karpuz ne zaman ekilir?

Kavun çekirdeği tarlaya nasıl ekilir?

Kavun tohumları fide şekline geldiğinde yaklaşık 4-5 cm şeklinde olduğunda bahçenize veya daha büyük bir saksıya ekebilirsiniz. Kavun tohumlarını çimlendirdikten sonra toprağı işleyiniz.Sonra tohumun üzerini 2.5 cm ara ile kapatınız. Arasıra toprağı nemlendirin. Çimleme ortalama 10 gün yapılır.

Kavun çekirdeği hangi ayda dikilir?

Akdeniz ve Ege bölgelerinde nisan ayının ilk yarısında kavun tohumu dikimi yapılabilir. Marmara ve Trakya'da dikim nisan ayının ikinci yarısında yapılmalıdır. Orta, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde ise mayıs ayının ilk yarısı dikim için uygundur.

Kavun saksıda nasıl yetiştirilir?

Kavun sıcak bölge bitkisidir....Kavun Bakımı
  1. Sıcak ve kuru bir havada yetişir.
  2. İdeal olarak kavun üretimi 25 derece civarında olur.
  3. Toprağında PH değerinin 6 ile 7 arasında olması gerekir. Ve bol sulama ister.
  4. Kavun toprağı özellikle sonbaharda sürülmelidir.
  5. Yaz ayı gelmeden; ilkbahar gibi tohum ekimi yapılmalıdır.
BE

Kırkağaç kavunu ne zaman ekilir?

Kavun Dikimi Erkenciliği sağlamak ve geç ilkbahar donlarına yakalanmamak için fide de dikilmelidir. Tohum ekimi akdeniz ve ege bölgesinde nisanın ilk yarısında, Marmara ve trakya da nisanın ikinci yarısında orta, doğu ve güneydoğu anadolu bölgesinde mayısın ilk yarısında dikilir.

Kavunun Olgunlastigini nasil anlariz?

Kabuğuna vurduğunuzda tok bir ses mi çıkıyor? Cevap evetse kavununuz tatlanmış ve olgunlaşmıştır. Eğer tiz bir ses çıkıyorsa henüz olgunlaşmamış ve içi boştur. Onu seçtiğiniz takdirde lezzetsiz bir kavun yemiş olursunuz.

Kavun ne zaman meyve verir?

Bu yöntem, bitkinin besinlerini daha az sayıda meyveye aktarmasını sağlar; bu şekilde daha büyük ve daha tatlı meyve verir. Tohumdan kavun yetiştirdiğimizde, kavun hasadı için ortalama 1 gün gerekir. Kavun çeşitlerinin çoğu dikim işleminden 78-90 gün sonra hasat edilmeye hazırdır.

Kavun ve karpuz ne zaman ekilir?

Meyve büyüklüğü 5-6 cm olduktan sonra normal sulama yapılmaya başlanmalıdır. Bu devreden itibaren 15 günde bir sulama yapılmalıdır.