KYK e devletten nasıl iptal edilir?

İçindekiler:

  1. KYK e devletten nasıl iptal edilir?
  2. KYK Kredi iptal nasıl edilir?
  3. Burs kredi iptal edilir mi?
  4. Iptal edilen KYK kredisi tekrar alınır mı?
  5. KYK kredisi ne kadar sürer?

KYK e devletten nasıl iptal edilir?

KYK Bursunuzu Veya Kredinizi İptal Etmek İçin E-Devlet Girişi Yaptıktan Sonra E-Hizmetler==>Yüksek Öğrenim Kredi Ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü Bağlantısı Altındaki Kredi/Burs İptal Başvurusu Linkine Tıklayın Veya Arama Kutusuna KYK Burs İptal Yazarak Hizmeti Bulabilirsiniz.

KYK Kredi iptal nasıl edilir?

Öğrencilerin almakta oldukları burs/krediyi almak istememeleri halinde https://www.turkiye.gov.tr/ adresi üzerinden e-Devlet şifreleri ile Bakanlığımız linkine ulaşarak burs/kredi vazgeçti (iptal) işlemini yapmaları gerekmektedir.

Burs kredi iptal edilir mi?

KYK kredisini almaya hak kazanan öğrenciler her ne kadar taahhütname imzalamış olsalar da krediyi iptal etme hakkına da sahiptirler. Söz konusu durum KYK burs ödemeleri için de geçerli sayılmaktadır. Öğrenci, ihtiyacının olmadığını belirtmesi üzerine kredi ve burs iptalini istediği zaman gerçekleştirebilmektedir.

Iptal edilen KYK kredisi tekrar alınır mı?

22.maddede KYK Öğrenim Kredisi alan öğrenci krediyi iptal ettirdikten sonra yeniden kredi alabilmek için Genel Müdürlüğe posta yoluyla dilekçe göndermek zorundadır. Bu metne göre dilekçe harici yeniden başvuru yapma imkanı bulunmamaktadır.

KYK kredisi ne kadar sürer?

Taahhütnamesini onaylayan öğrencilere kasım ayı sonunda ekim ve kasım olmak üzere iki aylık ödeme yapılacak.